37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cum vrea președintele Uzbekistanului să crească economia țării: „Fiecare gospodărie trebuie să crească câte 100 de găini”

Cum vrea președintele Uzbekistanului să crească economia țării: „Fiecare gospodărie trebuie să crească câte 100 de găini”

01.02.2017448 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În timpul campaniei electorale din 1928 în Statele Unite, Partidul Republican a adoptat un plan privind prosperitatea statului, care a pus un "pui în fiecare oală." Planul a fost inspirat din acțiunile regelui Henric al IV al Franței, care a dorit ca fiecare muncitor „să mănânce un pui în fiecare duminică”.

Noul președinte al Uzbekistanului, Shavkat Mirziyaev, a mers cu un pas mai departe. Acesta a propus ca fiecare gospodărie din mediul rural din țara pe care o conduce să se bazeze pe găini. Puii și găinile să fie principala sursă de hrană și de venit pentru familii, scrie Radio Liberty.

Mirziyaev a făcut un comentariu în acest sens în timpul unei vizite recente la cea mai săracă parte a țării, din vestul Regiunii Autonome Karakalpakstan, alcătuită în principal din deșert și părți de pământ ce reprezintă o zonă de dezastru ecologic din cauza solului alcalin și sării aduse de vânt din partea Mării Aral.

Planul președintelui este următorul: Fiecare gospodărie din mediul rural să aibă 100 de găini care ar produce "cel puțin" 50 de ouă pe zi. Dintre acestea, 10 să poată fi mâncate iar celelalte 40 din care puteau vinde.

Presa internațională comentează că, în calitate de program pentru familiile cu venituri mici, sau în materie de securitate alimentară pentru zonele îndepărtate, planul pare a fi unul bun. Pe de altă parte, în cazul în care fiecare gospodărie se vor crește pui, nu este clar cui vor fi vândute acestea.

Unii locuitori din Uzbekistan, au ocazia să se exprime pe marginea planului lui Mirziyaev, desigur sub protecția anonimatului.

Părerile locuitorilor sunt împărțite. Unii spun că președintele nu prea știe nimic despre creșterea puilor și că această ocupație necesită un efort financiar.

Există, de asemenea, problema hranei pentru pui, de care Uzbekistan nu dispune în cantități suficiente. Prin urmare, s-ar putea să fie nevoie de achiziționarea hranei din alte țări - o chestiune mai dificilă, din cauza faptului că moneda națională uzbecă, SOM, nu este convertibilă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...