37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cum sa acumulezi experienta in perioada facultatii

Cum sa acumulezi experienta in perioada facultatii

20.09.2016885 views Gandeste-Pozitiv.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Una dintre problemele cu care tinerii absolventi de studii superioare se confrunta este lipsa de experienta profesionala. In majoritatea cazurilor, cei care au pe langa studii, si experienta in munca au sanse mai mari in a obtine job-ul pe care si-l doresc.

Iata 6 solutii eficiente care te vor ajuta sa eviti situatia de a nu avea acces la job-ul pe care ti-l doresti din cauza lipsei de experienta si care iti vor permite sa te concentrezi in acelasi timp si pe studii.

1. Voluntariatul
Tinerii care aleg sa faca voluntariat sunt perceputi ca fiind persoane responsabile si implicate, atuuri importante in procesul de selectie in vederea angajarii. Poti face voluntariat intru-un domeniu care iti place si sa sustii o cauza in care crezi. Asociatiile cu care poti colabora au domenii de activitate variate, cum sunt: mediul inconjurator, sanatate, educatie, probleme sociale, etc.

2. Practica
Cu siguranta student fiind, vei avea de urmat stagii de practica. Aceasta este ocazia perfecta sa te implici cat mai mult, pentru ca poti testa cum pot fi aplicate informatiile teoretice pe care leai acumulat. Incearca sa obtii un stagiu de practica intr-o companie in care pe viitor ti-ar placea sa lucrezi.

3. Internship
In majoritatea cazurilor, companiile multinationale sunt cele care deschid programe de internship. Acestea pot fi atat platite, cat si neplatite. Insa cel mai mare beneficiu este ca aceste programe iti ofera ocazia sa te familiarizezi cu mediul organizational si sa iti faci contacte noi. De asemenea, exista posibilitatea ca unele firme sa-ti ofere posibilitatea de angajare dupa incheierea internship-ului. Pe de alta parte, daca munca ta a fost apreciata, vei putea obtine la momentul potrivit mult mai usor un job in cadrul respectivei organizatii. Iti recomand ca la finalul colaborarii sa soliciti o recomandare de la superiorul direct, cu siguranta te va ajuta pe viitor.

Citeste integral articolul pe gandeste-pozitiv.ro

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...