37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cum poţi face din 2017 un an mai productiv: 5 oameni de succes îşi dezvăluie secretele

Cum poţi face din 2017 un an mai productiv: 5 oameni de succes îşi dezvăluie secretele

02.01.2017661 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Începe noul an plin de optimism şi stabileşte-ţi din timp obiectivele. 5 oameni de succes, autori ai unor cunoscute volume motivaţionale, oferă sfaturile necesare atingerii productivităţii în 2017.

A fi productiv înseamnă a lucra în mod inteligent, iar a face multe lucruri într-un timp cât mai scurt este un obiectiv mult mai uşor de realizat dacă nu ne lăsăm sabotaţi de o serie de obiceiuri proaste, scrie businessinsider.com.

5 oameni de succes, psihologi şi profesori, autori ai unor cărţi despre creşterea productivităţii, au realizat lista celor mai importante sfaturi care te pot ajuta să-ţi atingi obiectivele:

Stabileşte-ţi trei obiective la începutul fiecărei zile

„Regula celor trei obiective zilnice este ritualul meu favorit atunci când vine vorba de productivitate. În fiecare dimineaţă mă gândesc ce lucruri trebuie să rezolv până la finalul zilei.

Separaţi ceea ce este important de ceea ce poate fi amânat şi luaţi în considerare modul în care trebuie să vă canalizaţi timpul, atenţia şi energia în acea zi.

Dacă sunteţi la un nivel mai ridicat în ceea ce priveşte realizarea unor obiective măreţe, stabiliţi-vă prorităţile pentru fiecare lună sau an", spune Chris Bailey, autor al cărţii „A Year of Productivity”.

Luaţi-vă timp de gândire

„Îmi place să-mi iau timp pentru o gândire profundă asupra problemelor dificile şi importante înainte de o întâlnire sau o şedinţă. Dacă cineva încearcă să mă întrerupă, le spun că sunt ocupat.

Această tehnică simplă îmi permite să iau cele mai bune decizii, să gândesc profund asupra a ceea ce vreau să realizez şi să am o evidenţă clară a modului în care trebuie să acţionez pentru a-mi atinge obiectivele”, spune autorul cărţii „Deep Work”.

Personalizaţi-vă modul de acţiune

„De obicei presupunem că există o corelaţie directă între cât de mult ne dorim să obţinem un anumit rezultat şi probabilitatea realizării scopului propus. Nu există o reţetă standard, aşa că încearcă să-ţi personalizezi fiecare obiectiv pe care doreşti să îl atingi şi urgentează în mod deliberat şi creativ timpul în care trebuie să-ţi atingi obiectivele”, este de părere Steve Levinson, psiholog şi autor al cărţii „The Power to Get Things Done”.

Asociază-ţi obiectivele cu ceva ce iubeşti să faci

„Alege un ritual pe care îl iubeşti pentru a-l asocia cu activitatea pe care o ai de realizat. Pentru mine, acest ritual este cafeaua de dimineaţă. Leg acest obicei de o activitate la care vreau să obţin productivitate. În cazul meu, scrisul.  Este un răspuns aproape condiţionat, încep să lucrez şi să-mi beau cafeaua în acelaşi timp, bucurându-mă de un sentiment de satisfacţie”, spune Dan Ariely, profesor de psihologie şi autor al cărţii „Payoff”.

Stabileşte-ţi sarcinile zilnice în funcţie de nivelul de energie pe care îl ai

„Este mai important când faci decât ce faci”, este de părere psihologul Ron Friedman şi gazdă a „Summit-ului de performanţă”. „Funcţionarea noastră cognitivă fluctuează pe tot parcursul zilei. Cei mai mulţi dintre noi realizează în mod diferit absorbţia de informaţii, planificarea anumitor activităţi şi rezistenţa la lucrurile care îi pot distrage atenţia. De aceea, cu cât vă cunoaşteţi mai bine orele la care funcţionaţi la potenţial maxim, cu atât veţi obţine rezultate mai bune cu un efort minim”, adaugă Friedman.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...