37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va fi majorat

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va fi majorat

01.05.20133.936 views moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va fi majorat

De la 1 mai curent, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va constitui 1380 de lei lunar, fiind în creştere cu 80 de lei faţă de anul trecut. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Valentina Buliga, ministru în exerciţiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a declarat la şedinţa Executivului că salariul în sectorul real al economiei va fi de 8,17 lei pe oră.

Anul trecut, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei a fost de 1300 de lei pe lună sau 7,70 lei pe oră.

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei se reexaminează anual de către Guvern, în funcţie de creşterea sumară anuală a indicelui preţurilor de consum şi ratei de creştere a productivităţii muncii la nivel naţional.

Comentarii

  1. contabil spune:

    De la 1 mai curent, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va constitui 1400 de lei lunar.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...