37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Cu privire la verificarea bonului de casă eliberat de MCC de la unitățile de schimb valutar și a documentului fiscal emis de terminalul cash-in

Cu privire la verificarea bonului de casă eliberat de MCC de la unitățile de schimb valutar și a documentului fiscal emis de terminalul cash-in

28.09.2016442 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoștința cetățenilor că pe portalul servicii.fisc.md sunt plasate aplicațiile: „Verificarea bonului de casă eliberat de mașina de casă și de control de la unitățile de schimb valutar" și „Verificarea documentului fiscal emis de terminalul cash-in".

Serviciile respective permit verificarea în regim on-line a informaţiei din bonul de casă emis de maşina de casă şi de control de la unitatea de schimb valutar și documentului fiscal emis de terminalul cash-in, stabilind dacă această informaţie, la rîndul ei, a fost transmisă prin intermediul Sistemului Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat şi dacă corespunde cu datele din bonul de casă/documentul fiscal deținut de către beneficiar.

În cazul cînd bonul de casă emis de unitatea de schimb valutar nu a fost găsit pentru utilizator se va afișa un mesaj pe ecran cu următorul conținut: „Bonul cu aceste date nu există în sistem" și Vă rugăm să reveniți mai tîrziu, datele din sistem sunt actualizate timp de 3 ore de la eliberarea bonului de casă. În cazul în care doriţi să reclamați necorespunderea datelor, accesați butonul „Reclamaţie".

Dacă documentul fiscal emis de terminalul cash-in nu a fost găsit pentru utilizator se va afişa un mesaj pe ecran cu următorul conținut: „Documentul fiscal indicat de dumneavoastră nu a fost găsit. Dacă datele au fost introduse greșit, corectați datele introduse, dacă datele au fost introduse corect atunci expediați o înștiințare".

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat vine cu un apel către cetățeni: „Utilizați serviciile oferite, pentru a Vă asigura că operațiunea efectuată de Dvs. a fost documentată oficial de către prestatorul de servii și transmisă Serviciului Fiscal de Stat".

Bonul de casă/documentul fiscal emis presupune o contribuţie a fiecăruia dintre noi la prosperarea societăţii în care trăim. Fiecare bon de casă/document fiscal achitat însumează pînă la 30% impozite şi taxe. Eliberarea bonului de casă/documentului fiscal garantează că aceste impozite se achită şi se acumulează în bugetul statului. Ulterior, ele sunt redirecţionate spre achitarea pensiilor, achitarea salariilor lucrătorilor din învăţămînt, din medicină şi către diverse proiecte de menire socială.

Toate acestea sunt posibile numai prin participarea deplină, activă şi conştientă a fiecăruia dintre noi la viaţa de zi cu zi a statului.

Doar implicarea îți asigură bunăstarea!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...