37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Creditele bancare pentru o perioadă de la doi la cinci ani sunt cele mai accesate

Creditele bancare pentru o perioadă de la doi la cinci ani sunt cele mai accesate

22.01.2018838 views IPN.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cele mai solicitate credite în valută, în decembrie 2017, au fost creditele pe termene de la doi până la cinci ani: 46,63% din totalul creditelor în valută. Acestea fiind acordate cu o rată medie a dobânzii de 4,72%, transmite IPN.

Potrivit informațiilor Băncii Naționale a Moldovei, în luna de raportare, creditele noi acordate în valută au fost reprezentate preponderent de creditele acordate persoanelor juridice. Acestea au constituit 99,38% din totalul creditelor în valută.

Creditele acordate persoanelor juridice au deținut ponderea majoră (68,34%) și în volumul creditelor noi acordate în moneda națională. Rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi acordate în moneda naţională, atât persoanelor juridice, cât și fizice, a constituit 9,58%. Comparativ cu luna precedentă, rata medie ponderată a dobânzii a scăzut cu 0,30 puncte procentuale.

Totodată, depozitele pe termen de la 6 până la 12 luni, atrase cu o rată medie a dobânzii de 5,64%, au fost cele mai atractive, constituind 42,04% din totalul depozitelor la termen în moneda națională.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...