37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Costurile comerciale pentru agenții economici vor fi reduse. Guvernul va aproba un plan de acțiuni

Costurile comerciale pentru agenții economici vor fi reduse. Guvernul va aproba un plan de acțiuni

11.05.20171.026 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Planul de acțiuni în privința implementării Acordului de facilitare a comerțului va fi elaborat până la sfârșitul lunii mai. Ministerul Economiei a inițiat discuții în acest sens pe platforma Consiliului economic al premierului. Implementarea Acordului va permite conectarea statelor la economia globală prin reducerea costurilor comerciale. Acest lucru este important, în special pentru țările cu venituri mici, care au nevoie de comerț pentru a reduce sărăcia dar, în promovarea exporturilor sunt nevoite să plătească triplu în comparație cu economiile mari.

După ce documentul va fi elaborat și consultat cu mediul de afaceri, va fi remis Guvernului spre aprobate. Din momentul în care planul va trece de Guvern, țara noastră va avea la dispoziție trei ani pentru a pune în aplicare prevederile documentului.

La începutul lunii aprilie, Moldova a fost evaluată de un grup de experți ai Băncii Mondiale, Ministerului Economiei, Serviciului Vamal și reprezentanți ai mediului de afaceri. În urma evaluării, s-a constatat că doar 50 la sută din prevederile Acordului de facilitare a comerțului au fost implementate.

Pentru a fi implementat 100%, statul trebuie să revadă mai multe legi și regulamente care se referă la export/import. Pentru alte prevederi din Acord, Moldova are nevoie de asistența financiară exterioară.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...