37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Convenția colectivă în domeniul sănătății pe anii 2018-2021, semnată de CNAM

Convenția colectivă în domeniul sănătății pe anii 2018-2021, semnată de CNAM

05.02.20181.042 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Națională de Asigurări în Medicină, a semnat miercuri, 31 ianuarie, în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi Federația Sindicală „Sănătatea" Convenția colectivă în domeniul sănătății pe anii 2018-2021.

Documentul, are drept scop apărarea garanţiilor salariaţilor reprezentaţi de Federația Sindicală „Sănătatea" şi urmează a fi pus în aplicare în toate unităţile din sectorul sănătății al Republicii Moldova.

Convenția, prevede realizarea măsurilor coordonate ce ţin de dezvoltarea ramurii sănătății, eficacitatea asistenței medicale acordate populației, apărarea drepturilor și intereselor profesionale, economice, de muncă și sociale, colective și individuale minime pentru salariați, membri de sindicat, elevii și studenții din instituțiile medico-sanitare, farmaceutice, de învățământ, alte instituții din sistemul sănătății, asigurarea drepturilor și garanțiilor de activitate a sindicatului, reprezentant al salariaților.

Documentul, cuprinde treisprezece capitole ce vizează modernizarea sistemului de sănătate; încheierea, modificarea, suspendarea și încetarea acțiunii contractelor individuale de muncă; utilizarea forței de muncă și formarea profesională; drepturile și obligațiile generale ale angajatorului și salariatului; timpul de muncă, de odihnă și acordarea concediilor; salarizarea și normarea muncii; securitatea și sănătatea în muncă ş. a.

Amintim că, Convenția colectivă în domeniul sănătății pe anii 2014-2017 a fost încheiată între Ministerul Sănătăţii, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Federația Sindicală „Sănătatea" la finele anului 2013.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...