37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Controalele fiscale în domeniul farmaceutic la etapa de finalizare

Controalele fiscale în domeniul farmaceutic la etapa de finalizare

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Controalele fiscale în domeniul farmaceutic la etapa de finalizare

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat controalele fiscale la 6 agenţi economici cei mai mari importatori şi distribuitori de medicamente şi articole de uz medical din domeniul farmaceutic pe piaţa RM, în cadrul cărora au fost antrenaţi 20 funcţionari fiscali şi care a durat pe parcursul a 2 luni de zile.

Controalele respective au avut ca scop verificarea corectitudinii formării preţurilor şi aplicării adaosului comercial.

Necesitatea efectuării controalelor fiscale date a apărut în legătură cu situaţia stringentă de pe piaţa medicamentelor, şi anume: preţurile enorme la medicamente, care în ţările din imediata apropiere costă mult mai ieftin, fapt datorat de aplicarea incorectă a prevederilor legislaţiei în vigoare, ce reglementează formarea preţurilor la categoria dată de marfă cît şi efectuarea procurărilor de medicamente prin intermediul agenţilor economici înregistraţi în zonele offshore cu majorarea vădita a preturilor de achiziţie faţă de preţurile de facto nemijlocit a producătorilor.

Faptul dat are un impact negativ direct nu doar asupra populaţiei nevoite să recurgă la tratamente medicale, ci şi asupra veniturilor bugetare.

La moment sunt deja cunoscute rezultatele preliminare şi estimat venitul ilicit obţinut de aceste întreprinderile în urma majorării neargumentate a preţurilor de vînzare a medicamentelor, în sumă totală de 9 171 798 lei.

 

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    fiscu are deja in agenda sa pentru urmatoarele zile pornirea a 6 litigii crincene (cam cite 1,5 mln pe fiecare). sa le dorim succes

  2. Contabil spune:

    In ultimul timp se observa ca este tot mai greu sa lucrezi cu organele fiscale.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...