37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Controale mai simple pentru importatori. De când intră în vigoare

Controale mai simple pentru importatori. De când intră în vigoare

02.03.2017787 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Controale simplificate pentru importatori. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că de astăzi agenții economici, care importă produse agroalimentare, vor fi supuși unui singur control.Acesta va fi efectuat doar la posturile ANSA de la frontieră.

Potrivit unui comunicat, instituția simplifică procedura de inspecție la import pentru mărfurile care sunt supuse controlului sanitar-veterinar și fitosanitar. Prin urmare, agenții economici nu vor mai fi supuși unui control repetat la terminalele vamale interne.

Controalele vor fi electuate la cele trei posturi de verificare ale ANSA de la frontieră, și anume: Criva, Tudora și Giurgiulești. Un asemenea punct urmează să fie funcțional, în scurt timp, și la Leușeni. Până în prezent, importatorilor li se verificau actele la frontieră, apoi erau nevoiți să plătească pentru eliberarea unei declarații de tranzit până la terminalele vamale din țară, unde erau supuși unui alt control.

Amintim că, în luna septembrie a anului trecut, Parlamentul a votat o lege prin care numărul instituțiilor de control au fost redus până la 11, precum și cinci regulatori independenți. Scopul legii este de a diminua povara administrativă asupra mediului de afaceri, de a exclude situațiile de abuz asupra întreprinzătorilor, dar și de a eficientiza și transparentiza controlul de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...