37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Contribuabilii oneşti vor fi supravegheaţi, dar nu sancţionaţi

Contribuabilii oneşti vor fi supravegheaţi, dar nu sancţionaţi

02.12.20111.219 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Contribuabilii oneşti vor fi supravegheaţi, dar nu sancţionaţi

 

Reieşind din faptul, că în perioada sărbătorilor de iarnă creşte considerabil fluxul vizitatorilor în centrele de agrement, precum şi în scopul asigurării unei concurente loiale, Serviciul Fiscal de Stat intensifică supravegherea procesului legalităţii desfăşurării activităţii de întreprinzător, dar şi majorării transparenţei activităţii agenţilor economici din acest domeniu de activitate.

Începând cu 01.12.2011, de către funcţionarii SFS au fost iniţiate acţiuni de monitorizare a sălilor de cinema din mun. Chişinău, mun. Bălţi şi or. Cahul. Acţiunile respective au drept scop asigurarea conformării benevole privind corectitudinea şi plenitudinea reflectării în documentele de evidenţă contabilă a valorii veniturilor aferente serviciilor prestate, respectarea legislaţiei privind utilizarea MCC la efectuarea decontărilor în numerar.

În cazul în care rezultatele obţinute, se vor încadra în prevederile art. 225 al Codului fiscal, acestea se vor utiliza ulterior, în scopul aplicării mecanismului de estimare a sumei obligaţiei fiscale utilizând metodele şi sursele indirecte.

Funcţionari fiscali, de asemenea, vor monitoriza şi persoanele juridice ce activează în incinta cinematografelor, sub aspectul legalităţii desfăşurării activităţii de întreprinzător, deţinerii autorizaţiilor, documentelor de provenienţă, precum şi respectarea obligaţiei stabilite prin lit. c) alin. (2) art. 8 din Codul fiscal privind deţinerea şi utilizarea maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală şi a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 474 din 28.04.1998 Cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală pentru efectuarea decontărilor în numerar.

În final, ţinem să menţionăm că scopul SFS este promovarea continuă a spiritului de conformare voluntara a contribuabililor la declararea şi la plata obligaţiunilor fiscale, îmbunătăţirea civismului fiscal. Instituirea unui cadru unitar al relaţiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri şi cetăţeni, bazat pe încrederea şi susţinerea reciprocă va duce la reducerea considerabilă a cazurilor de încălcare a legislaţiei fiscale şi, respectiv a numărului sancţiunilor aplicate agenţilor economici.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Tinta clara este Patria, mai sint oare alte cinematografe ????
    Astfel a fost preintimpinat proprietarul Patriei ca va fi zguduit :))

  2. Victoria spune:

    Is de acord cu colegul,care se-a exprimat parerea mai sus.In tara noastra metoda cea mai principala de a supune o orecare persoana,este de ai nimici afacerea sa!!! Dupa cinematografe o sa vina rindul pietelor(acolo,inainte de sarbatori tirguieala e in toi!!!),a localurilor de alimentatie publica(trebue undeva de petrecut sarbatorile),a clinicilor,nu numai dekit-private(trebue sa ne tratam dupa sarbatori!!!) Oare unde or mai fi inca initiate controluri,ca sa suplinim bujetul Statului din contul contribuabililor,care isi onoreaza perfect obligatiile sale???!!! Imi aminteste „amnistia”,care sa patrecut nu demult in tara noastra…Cei,ce sau ascuns de la impozite,au batut din palme si sau ris de cei,care achitau ultima copieca-numai sa nu aiba probleme cu Statul!!! As vrea sa intreb-si unde noi merjem cu asa „metode de lucru”???

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...