Contribuabilii oneşti au fost premiaţi de către conducerea SFS
Contribuabilii oneşti au un aport deosebit la promovarea unor relaţii de prietenie şi respect reciproc dintre lumea de afaceri şi instituţiile statului, dar şi la completarea veniturilor la Bugetul Public Naţional, a menţionat Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul unei ceremonii de premiere a 30 de contribuabili, pentru realizarea indicilor economici înalţi şi onorarea obligaţiilor fiscale integral şi în termen faţă de stat. Printre agenţii economici vizaţi sunt companii atât din capitală, cât şi din raioanele Republicii Moldova, precum I.M. Orange Moldova S.A., I.C.S. Leogrand S.R.L., Combinatul Poligrafic din Chişinău I.S., Moldagroconstrucţia S.A., SRL Floare-Morari (Briceni), ICS Ernst & Young S.R.L. etc.
În cadrul evenimentului, cu participarea conducerii Ministerului Finanţelor, ministrul Anatol Arapu a menţionat activitatea SFS, a evidenţiat importanța aportului adus de fiecare funcţionar fiscal la completarea bugetului de stat şi a apreciat înalt activitatea agenţilor economici oneşti, pledând pentru continuarea bunei tradiţii de stabilire şi menţinere a unor relaţii de încredere cu contribuabilii.
Cu referinţă la stimularea non-financiară a contribuabililor oneşti, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a menţionat că aceştia nu vor avea controale fiscale, pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea extinderii facilităţii pentru alţi doi ani, în condiţiile în care vor fi întrunite toate condiţiile necesare. Ion Prisăcaru a subliniat faptul că, pe parcursul lui 2013, autoritatea fiscală naţională a promovat reforme şi proiecte de modernizare, în colaborare cu parteneri internaţionali de dezvoltare, obiectivul final al SFS constând în asigurarea eficientă a încasărilor la Bugetul Public Naţional.
În acelaşi context, şeful autorităţii fiscale a pledat în favoarea promovării continuă a conformării benevole a contribuabililor, prin îmbunătăţirea spiritului de civism fiscal. În acest context se impune instituirea unui cadru unitar al relaţiilor de parteneriat dintre administraţia fiscală, mediul de afaceri şi cetăţeni, bazat pe încredere şi susţinere reciprocă şi este necesar de a oferi soluţii optime şi competente, concretizate într-un ansamblu de servicii automatizate de o înaltă calitate şi de a armoniza, concomitent, legislaţia fiscală a Republicii Moldova cu standardele internaţionale de administrare fiscală.