37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Contribuabilii, cu risc de neconformare fiscală, au achitat impozite și taxe de peste 2 milioane de lei

Contribuabilii, cu risc de neconformare fiscală, au achitat impozite și taxe de peste 2 milioane de lei

07.02.20181.085 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Contribuabilii incluși în Programul de conformare voluntară al Servicului Fiscal de Stat (SFS) au achitat obligații fiscale la bugetul public național în sumă de peste două milioane de lei. Suma este cu aproape jumătate de milion de lei mai mare, în comparație cu perioada similară a anului trecut, înregistrând o majorare de 29 la sută.

Ponderea impozitelor și taxelor calculate la un leu vânzări pentru contribuabilii înregistrați în calitate de subiecți ai impunerii cu TVA, care constituie 84,3% din numărul total al contribuabililor monitorizați prin prisma Programului de conformare voluntară, constituie:

  • la situația din 31.12.2016 - 0,0796 lei calculați la un leu vânzări;
  • la situația din 31.12.2017 -0,1030 lei calculați la un leu vânzări.

Amintim că, printr-un Ordin al SFS a fost aprobată lista contribuabililor cu riscuri de neconformare fiscală, în număr de aproape șase mii. Începând cu luna aprilie 2017 aceștia sunt monitorizați prin prisma Programului de conformare voluntară. Acesta include activități din economia Moldovei, cum ar fi:

  • întreținerea și reparația autovehiculelor - 9%;
  • comerțul cu ridicata și amănuntul - 48%;
  • agricultura - 36%;
  • construcții - 7%.

Aplicarea măsurilor de conformare voluntară a contribuabililor are drept scop majorarea nivelului de disciplină fiscală a celor care se eschivează conștient de la plata impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii. În acest sens, au fost expediate 6.230 scrisori de conformare și au fost efectuate 2.058 de vizite fiscale cu caracter consultativ.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...