37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Contractul Colectiv de Muncă – garanția drepturilor tale! O nouă campanie din Moldova în favoarea angajaților

Contractul Colectiv de Muncă – garanția drepturilor tale! O nouă campanie din Moldova în favoarea angajaților

22.03.20181.315 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

„Contractul Colectiv de Muncă - garanția drepturilor tale" este genericul unei noi campanii lansate în Republica Moldova. Scopul campaniei constă în eficientizarea parteneriatului între Guvern, patronate, sindicate și apărarea drepturilor angajaților.

„Această campanie marchează rolul contractului colectiv de muncă ca instrument de bază pentru sporirea nivelului de protecție a drepturilor și intereselor social-economice și de muncă ale salariaților, precum și promovează dialogul și parteneriatul social în domeniul relațiilor sociale și de muncă. Dialogul social și negocierea colectivă reprezintă o realitate a lumii contemporane, o necesitate care nu mai poate fi contestată. S-a dovedit, în repetate rânduri a fi cea mai eficientă modalitate de armonizare a intereselor salariaților cu cele ale patronilor, de rezolvare a unor situații conflictuale, de la nivel de unitate economică până la cel național", a reiterat Secretarul general de stat, Iulia Costin.

Comisia Națională pentru Consultări și Negocieri Colective este un organ de consultări și de negocieri colective de la care Guvernul solicită avize la subiectele ce țin de reglementarea relațiilor de muncă, ocuparea forței de muncă, asigurările sociale și securitatea în muncă.

Până în prezent, CNCNC a încheiat 15 Convenții Colective la nivel național, printre care cele cu privire la timpul de muncă și odihnă, munca copiilor, modelul contractului individual de muncă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...