37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Continua verificările privind corectitudinea marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz. Marca comerciala de stat”, aplicate pe băuturile alcoolice

Continua verificările privind corectitudinea marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz. Marca comerciala de stat”, aplicate pe băuturile alcoolice

01.07.2011848 views Serviciul Fiscal de Stat al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Continua verificările privind corectitudinea marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz.Marca comerciala de stat”, aplicate pe băuturile alcoolice .

 

Activitatea grupului mixt, format din funcţionarii Serviciului Fiscal de Stat şi colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne, a continuat săptămâna trecută cu verificări noi privind corectitudinea marcării mărfurilor supuse accizelor cu „Timbru de acciz.Marca comercială de stat”, aplicate pe băuturile alcoolice.

Astfel, în perioada 20-24 iunie 2011 au fost efectuate 11 controale fiscale la centre comerciale şi distribuitori de băuturi alcoolice din mun. Chişinău, fiind stabilite în 7 cazuri faptul comercializării băuturilor alcoolice cu „Timbru de acciz.Marca comercială de stat”, cu semne vădite de falsificare. Ca rezultat au fost ridicate de către colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne 352 sticle de băuturi alcoolice, urmând a fi supuse de către organele abilitate expertizei tehnico-ştiinţifice a „Timbrelor de acciz.Marca comercială de stat” aplicate pe acestea.

În cazul în care se va constata faptul falsificării acestora, în conformitate cu prevederile art. 262 alin. (1) din Titlul V al Codului Fiscal, agenţii economici riscă o amendă în mărimea valorii de piaţă a mărfii aflate în stoc, dar nu mai puţin de 7000 lei pentru fiecare caz. În acest sens comunicăm că un caz de încălcare a legislaţiei, constituie încălcarea stabilită în cadrul unui control fiscal efectuat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...