37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Continuă discuţiile pe marginea proiectului Strategiei de susţinere a IMM

Continuă discuţiile pe marginea proiectului Strategiei de susţinere a IMM

05.07.20111.113 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Continuă discuţiile pe marginea proiectului Strategiei de susţinere a IMM

 

La 5 iulie 2011 în incinta Ministerului Economiei au continuat discuţiile pe marginea aspectelor noii Strategii de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii pe termen lung.

Programul de stat pentru susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii pentru anii 2009-2011, adoptat de către Guvern în anul 2009 expiră în acest an. Ţinând cont de acest fapt, o eventuală Strategie de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii ar urma să aibă ca obiectiv crearea unui mediu de afaceri mai favorabil, care se va reflecta pozitiv asupra consolidării competitivităţii, inovării şi exportului IMM-urilor, precum şi să contribuie la creşterea nivelului de angajări în câmpul muncii şi dezvoltarea regională uniformă.

Şedinţa este organizată în cadrul fazei II a Proiectului multi - anual de susţinere a politicii IMM-urilor pentru Republica Moldova, finanţat de către Guvernul Olandei şi implementat în perioada 2010-2012 de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) pe lângă Ministerul Economiei. Reamintim că în cadrul primei faze a Proiectului multi-anual a fost realizat Raportul „Încurajarea dezvoltării IMM-urilor în Republica Moldova”, lansat în martie 2011.

La şedinţă participă reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene, Consultatului Olandei, UNIFEM, experţii OECD, elaboratorii de politici, reprezentanţii comunităţii de afaceri, experţii din domeniul IMM-urilor şi instituţiilor financiare.

Concomitent, la data de 4-6 iulie curent, reprezentanţii OECD vor purta întrevederi privind implementarea fazelor II şi III a Proiectului multi-anual, iar reprezentanţii Fundaţiei Europene de Training (ETF) vor avea întrevederi pe marginea evaluării indicatorilor Principiului I şi VIII din Small Business Act.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...