37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consultări moldo-ucrainene în problema aplicării taxelor vamale la unele produse din Ucraina

Consultări moldo-ucrainene în problema aplicării taxelor vamale la unele produse din Ucraina

20.05.2016829 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La ministerul Economiei s-au desfășurat consultările moldo-ucrainene în cadrul cărora au fost analizate relațiile comercial-economice dintre două state după decizia Guvernului Republicii Moldova de a introduce, până la 31 decembrie 2016, taxele vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina.

În cadrul dialogului experții au făcut un schimb de opinii vizavi de situația creată. În context, experții din Republica Moldova au menționat că decizia respectivă este una temporară și are drept scop protejarea pieței interne de importurile masive înregistrate  în ultimul timp din Ucraina, în special după introducerea embargoului din partea Federației Ruse asupra mărfurilor ucrainene. 

Partea ucraineană și-a exprimat îngrijorările față de măsurile aplicate de Republica Moldova, solicitând informație suplimentară privind importurile de mărfuri din Ucraina în ultima perioadă de timp. Grupurile de experți au convenit ca în termeni cât mai restrânși să prezinte reciproc informații adiționale privind evoluția importului dintre două state și impactul hotărârii asupra producătorilor și economiilor  din Republica Moldova și Ucraina.

În vederea menținerii unor relații tradițional stabile de cooperare comercial-economice cu partea ucraineană, viceprim-ministru, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va întreprinde o vizita de lucru în perioada 6-7 iunie curent, la Kiev, unde va discuta relațiile comercial-economice cu Stepan Kubiv, prim-viceprim-ministrul, ministru al dezvoltării economice și comerțului al Ucrainei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...