37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consiliul Municipal Bălţi a dublat tarifele pentru evacuarea deşeurilor

Consiliul Municipal Bălţi a dublat tarifele pentru evacuarea deşeurilor

30.11.20131.088 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul Municipal Bălţi a dublat tarifele pentru evacuarea deşeurilor

Veste proastă pentru locuitorii din Bălţi. De pe 1 decembrie, ei vor plăti de două ori mai mult pentru evacuarea deşeurilor. Tarifele au fost majorate, astăzi, de Consiliul Municipal, la solicitarea întreprinderii de specialitate.

Un locatar de la bloc va plăti aproape 16 lei pe lună, iar o persoană care trăieşte în casă la sol - mai mult de 26 de lei. Pentru agenţi economici, tariful a fost majorat până la 130 de lei pe un metru cub de deşeuri evacuate. Veteranii de război şi persoanele nevoiaşe vor plăti conform vechilor tarife. Prestatorul a cerut scumpirea serviciilor sale pentru a evita pierderi.

"Inflaţia a fost din 2008 şi până acum mai mare de 30%. Cu referire la faptul că populaţia şi aşa este încărcată cu plăţi şi cheltuieli, după mine fiecare trebuie să plătească exact pentru ceea ce consumă", a menţionat Dumitru Rusnac, director întreprindere de evacuare a deşeurilor.

Nu toţi aleşii locali au fost de acord cu tarifele propuse.

"Inflaţia oficială în acest an este de 3,6%, dar noi majorăm tariful de 250 de ori pentru populaţie. Cred că nu e corect acest lucru. Poate totuşi majorăm numai cu 3,6%?", a afirmat consilierul comunist Alexandru Nistirovschi.

Scumpirea nu i-a bucurat deloc pe oameni.

"Eu cred că e mult, e foarte mult pentru bătrâni şi tinerii fără lucru", a spus o femei.

"Oamenilor le va fi greu. Dar aceste servicii trebuie să fie plătite conform unui preţ real. Nu există o altă soluţie", a precizat o doamnă.

Precedenta majorare a tarifelor pentru evacuarea deşeurilor a avut loc în 2008.

Comentarii

  1. alexandru spune:

    desigur.Terra Salubritate care activeaza in Balti e sub primarul Panciuc cum sa nu majoreze.