37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Consiliul concurenţei a prezentat raportul pentru anul 2015

Consiliul concurenţei a prezentat raportul pentru anul 2015

15.07.20161.141 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul Concurenţei din Moldova a prezentat la şedinţa comisiei pentru economie, buget şi finanţe, raportul pentru anul 2015. Conform raportului, în anul 2015 a fost atestată o creştere a încălcărilor depistate ale legislaţiei de concurenţă.

Directorul consiliului, Viorica Cărare, a spus că "anul trecut a fost unul dificil pentru consiliu, unele probleme au fost rezolvate, însă multe probleme mai rămîn".

În raport se vorbeşte că în anul 2015 Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 38,4 mil. de lei. Conform sistemului indicatorilor de eficienţă, fiecare leu alocat consiliului a adus cinci lei. Bugetul consiliului de 15,46 mil. de lei a adus consumatorilor un beneficiu de 77,83 mil. de lei.

Ea a informat că "pentru sporirea calităţii lucrului judecătorilor, Banca Mondială lansează în septembrie un proiect de instruiri".

În raport sînt incluse exemplele unor încălcări, depistate cu sprijinul diferitor structuri de stat. Datorită Agenţiei Turismului s-a depistat că 23 hoteluri moldoveneşti şi-au atribuit stele de calitate, fără a deţine certificate de confirmare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...