37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Conducătorul autorităţilor publice, de comun acord cu angajaţii, va putea stabili programe individualizate de muncă cu regim flexibil

Conducătorul autorităţilor publice, de comun acord cu angajaţii, va putea stabili programe individualizate de muncă cu regim flexibil

18.08.2016682 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de ieri, un şir de modificări la legislaţia privind funcţia publică şi statutul personalului din cabinetul persoanelor de demnitate publică. Noile prevederi vin să asigure eficientizarea activităţii autorităţilor şi creează condiţii mai bune pentru dezvoltarea continuă a funcţionarilor publici.

Conform documentului aprobat, conducătorul autorităţii publice, de comun acord cu angajaţii, poate stabili programe individualizate de muncă cu regim flexibil, cu condiţia să fie respectată durata săptămânii de muncă de 40 de ore. În acelaşi timp, anunţurile de suplinire a posturilor vacante urmează să fie publicate obligatoriu pe portalul guvernamental elaborat în acest sens şi, la necesitate, în publicaţiile periodice.

În cazul lichidării autorităţii sau reducerii funcţiei, funcţionarilor publici care nu pot fi transferaţi în altă funcţie li se va achita indemnizaţia de şomer egală cu un salariu mediu lunar şi o indemnizaţie unică stabilită în funcţie de stagiul în serviciul public. Astfel, persoanele care au o experienţă de muncă în serviciul public cuprinsă între 2 şi 7 ani vor primi două salarii medii lunare, cei cu vechimea de muncă de la 7 la 15 ani - patru salarii medii lunare şi cei care activează mai mult de 15 ani, vor primi şase salarii medii lunare. Totodată, la eliberare, personalul din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică vor primi două salarii de funcţie şi nu şase, cum este în prezent. În ambele cazuri, indemnizaţiile nu vor fi acordate funcţionarilor care activează de mai puţin de doi ani în serviciul public sau beneficiază de pensie.

Cabinetul de miniştri a aprobat şi mărirea perioadei de aplicare a sancţiunilor disciplinare privind suspendarea dreptului de a fi promovat în funcţie de la un an la doi ani, în timp ce abaterile disciplinare ale funcţionarilor publici de nivel superior vor fi examinate de o comisie specială, creată de prim-ministrul Republicii Moldova.

Proiectul urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare şi adoptare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...