37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Condiții mai bune de impozitare pentru persoanele fizice, din 2013

Condiții mai bune de impozitare pentru persoanele fizice, din 2013

04.05.20121.152 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Condiții mai bune de impozitare pentru persoanele fizice, din 2013

 

Suma venitului persoanelor fizice și al întreprinzătorilor individuali care este impozitată cu cota minimă de 7 la sută urmează să fie majorată de la 1 ianurie 2013, la fel și scutirile personale urmează a fi mărite cu 5,5 la sută, precizează Ministerul Finanțelor în proiectul de modificare la legislația privind politica fiscală şi vamală.

Proiectul de lege prevede să mărească venitul anual impozabil, căruia i se aplică cota de impozit de 7%, de la 25.200 lei la 26.700 lei, scutirea personală se propune a fi majorată de la 8.460 de lei la 9.120 lei, de asemenea se dorește a mări scutirile pentru persoanele întreținute, de la 1.920 de lei la 2.040 de lei.

Ministerul Finanțelor notează că aceste modificări se fac pentru a susține persoanele cu venituri mici și pentru a transpune treptat presiunea fiscală asupra populaţiei cu venituri medii şi mai sus de medii.

Majorarea scutirilor personale "are drept scop susţinerea persoanelor cu venituri mici şi mijlocii prin majorarea mărimilor scutirilor personale. Totodată, se urmăreşte interesarea persoanelor fizice să-şi declare veniturile reale şi implicit impozitarea acestora", se mai precizează în proiectele de acte remise spre avizare.

Precizăm că scutirile personale au fost majorate în ultimii cinci ani cu peste 37 la sută, de la 6 300 de lei în 2008, la 8 640 de lei în 2012, în timp ce cotele de impozit nu au fost modificate.

Comentarii

 1. Rodica spune:

  Suma venitului persoanelor fizice și al întreprinzătorilor individuali care este impozitată cu cota minimă de 7 la sută urmează să fie majorată de la 1 ianurie 2013, ……. cu cat se va majora???
  Pana la urma nu se schimba nimik!!!!

 2. Vica spune:

  Bravo, salariile ministrilor s-au marit cu 4-5 mii lei, dar scutirea p-u persoanele intretinute cu 10 lei lunar. O alta favoare mai mare nici nu se putea……..

 3. Livia spune:

  Salarii mici iar impozite mari, salariul curat il primim minus 20%

 4. Victoria spune:

  Da,e adevarat,ca trebuea sa aiba acei,ce muncesc!!! Dar,la noi in tara-cei ce muncesc-abea duc zilele de azi pe mine,dar,cei,ce ne DIKTEAZA(dar nu aduc nici un aport in munca aceasta,da numai ne incurca cu Lejile lor!!!) cum trebue sa muncim,isi maresc salariile cu mii !!! de lei !!! Unde e dreptatea??? Ce fel de majorare de scutiri-personale de 55 lei pe luna si pentru persoane intretinute de 10 lei pe luna???!!! Ma scuzati,da e de risul kinelor aceasta!!!… Cu asa „majorare” ei vor sa sustina persoanele cu venituri mici si mijlocii???!!! Lor,personal,nu le vine a ride de inventiile lor???!!!!.Insa ce folos,ca ne revoltam toti,ei, cei de la putere, nu reactioneaza defel la aceasta si,cu incetul,isi maresc salariile…Cum sar zice: „Васька слушает и кушает!!!”

 5. Adrian spune:

  Ei pur si simplu a ajustat la inflatia preconizata pentru anul 2012 de 5%, asa ca scopul declarat de MinFin nu prea suna convingator, mai bine nici nu mentionau scopul, ca sa nu se faca de rusine

 6. Andrei spune:

  pentru salariatii cu salarii mici , nimic nu se schimba … ca sa nu se spuie ca cei de sus nu fac nimic ….

 7. Luminita spune:

  fac tot timpul ceva care sa unga ochii salariatilor, schimbari care multi oameni nu le inteleg, ca oricum nu le vine mai mult in buzunar

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...