37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Conceptul controalelor de stat asupra activităţii de întreprinzător va fi modificat

Conceptul controalelor de stat asupra activităţii de întreprinzător va fi modificat

29.02.20161.295 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a convocat vineri o şedință de lucru cu participarea reprezentanților Ministerului Justiției, experților și partenerilor de dezvoltare. Principalul subiect de discuție a vizat sistemul controalelor de stat asupra activităţii de întreprinzător, identificarea problemelor din sector, precum și analiza proiectului de modificare a Legii nr. 131 privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător, elaborat de Ministerul Economiei.

În cadrul ședinței, cei prezenți au venit cu un șir de propuneri și abordări, care urmează a fi analizate și structurate la prima ședința a grupului de lucru, care se va desfășura începând cu săptămâna viitoare, scopul final fiind definitivarea și promovarea proiectului cu privire la modificarea și completarea Legii nr. 131 din 8 iunie 2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, până în prima jumătate a lunii martie curent.

Scopul proiectului este excluderea coliziunilor cu prevederile unor acte sectoriale, concretizând expres ariile de activitate ale organelor de control, criteriile de realizare şi de înregistrare a graficului controalelor, prevederile privind notificarea deciziei de control, temeiurile pentru iniţierea controalelor inopinate, procedura emiterii delegaţiei de control, încheierea procedurii de control, etc.

Principalele acțiuni propuse de Ministerul Economiei pentru perfecționarea sistemului de control de stat sunt ajustarea cadrului normativ și Legea nr.131/2012 privind controlul de stat, elaborarea regulamentelor și metodologiilor care vor expune în detalii toate particularitățile procedurale în diferite tipuri de control și sub-domenii de control, identificarea unei unități instituționale responsabile de ținerea Registrului de stat al controalelor, supravegherea controalelor de stat, contracararea abuzurilor și corupției, precum și supravegherea respectării principiilor bunei guvernări de către organele controlului de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...