37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Concediul de maternitate ar putea fi redus de la trei la doi ani de zile, însă cu anumite condiții

Concediul de maternitate ar putea fi redus de la trei la doi ani de zile, însă cu anumite condiții

18.10.20161.786 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Vicepreședintele PLDM și vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, vrea să scurteze durata concediului de maternitate de la trei la doi ani de zile.

Palihovici spune că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a venit cu recomandarea de a schimba paradigma concediului de îngrijire a copilului, iar asta ar urma să fie „analizată serios și să devină parte a agendei statului".

„Deja sunt câteva inițiative legislative în Parlament ce se referă la susținerea mamelor tinere și opțiunea de modificare a conceptului concediului de îngrijire a copilului și reducerea termenului acestuia până la 2 ani. Se propune ca mamele care vor accepta un concediu de îngrijire a copilului până la vârsta de 2 ani, să beneficieze de o indemnizație de îngrijire a copilului în valoare de 65-70% din salariul pe care l-a avut până la concediul de maternitate, ceea ce ar însemna o sumă dublă comparativ cu cea pe care o primesc femeile asigurate astăzi", scrie Liliana Palihovici pe site-ul său.

Deputata susține că în Parlament se va spori numărul audierilor parlamentare a instituțiilor responsabile de implementarea Programului naţional strategic în domeniul securităţii demografice a Republicii Moldova 2011-2025.

Comentarii

 1. SUMEICO VIOLETA spune:

  Apare doar o intrebare, cum ramine cu mamele care deja sunt in concediu de maternitate din 2016? , si se vor suspenda indemnizatiile care ar trebuie achitate?.

 2. Svetlana spune:

  Totul e bine si frumos, dar cum ramine cu faptul ca copii nu-i primesc la gradinita pina la 3 ani, cu aceea ca se imbolnavesc mai mult in primii ani de viata, si desigur la serviciu cine te va tine cu atitea foi de boala, chiar si daca ii primesc la gradinita de la 2 ani, copilasii se imbolnavesc foarte des, cine va sta cu ei acasa? Foia de boala se achita 70,80 si 90 procente din salariu in dependenta de stagiu? nu se rezolva nimic ca se achita de la stat, si banii sunt putini si la serviciu au nevoie de oameni prezenti, dar nu pe foi de boala….mai pe scurt, sunt atitea de argumentat, dar cred ca ati inteles ce am vrut sa zic, consider ca NU E binevenita modificarea…

 3. Angela spune:

  Sper ca mamele sa poata aleaga, 2 sau 3 ani. Dar cum ramine cu concediu de maternitate care poate sa fie prelungit pina la 5 ani ?
  Daca mamele vor fi obligate sa stea numai 2 ani in concediu de maternitate , atunci halal de asa lege , de uniunea europeana, si de parlamentari care se ghindesc sa oblige femeile la asa ceva.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...