37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comunicat SFS privind eliberarea semnăturilor electronice

Comunicat SFS privind eliberarea semnăturilor electronice

02.10.20153.121 views AGERPRES.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Începând cu 01.07.2015, Î.S. „Fiscservinform" a sistat eliberarea semnăturilor electronice cu titlu gratuit prin finanțare de la bugetul de stat.

Începând cu 19.08.2015, Î.S. „Fiscservinform"  a sistat eliberarea semnăturilor electronice contra plată.

Persoanele fizice şi juridice, care au încheiate cu Î.S. „Fiscservinform" contracte privind eliberarea semnăturilor, le vor utiliza până la expirarea acestora.

Faptul stopării eliberării de către Î.S. "Fiscservinform" a semnăturilor electronice, înseamnă că contribuabilii la care expiră termenul de utilizare  a acestei semnături vor necesita să primească semnătura digital caslificată de la unul din opetratorii acreditați în domeniul eliberării semnăturilor electronice:

1. Centrul de Certificare a cheilor publice al Î.S. "Centrul de Telecomunicații Speciale"(CTS)

Eliberează certificatul cheii publice pentru semnătura electronică pe mijloace tehnice. Aplicarea online pentru semnătura electronică CTS se efectuează prin intermediul portalului - www.servicii.cts.md

Adresa: Republica Moldova, mun. Chişinău, Ministerul Justiției, str. 31 August 1989, nr. 82 (intrarea din spatele clădirii)
Telefon: (+373 22) 820-911;
E:mail: pki@cts.md

2. Î.S. Centrul Resurselor Informaționale de Stat "Registru" (Î.S "CRIS Registru")

Eliberează semnătura electronică, care se conţine pe un cip electronic al buletinului de identitate electronic.

Adresa: Republica Moldova, mun. Chişinău, Str. Pușkin, nr. 42
Telefon: (+373) 022-25-70-70
E:mail: registru@registru.md

3. "Orange Moldova" S.A. - Eliberează semnătura mobilă pe cartelă SIM. Clienții PrePay si Abonament pot obține gratuit Semnătura Mobilă în orice magazin direct Orange, atât din Chișinău, cat și din regiuni. Pentru aceasta, este necesar să prezentați buletinul de identitate.

4. "Moldcell" S.A. - Eliberează semnătura mobilă pe cartelă SIM. Se eliberează la orice "Moldcell Center" din țară. Este necesară prezentarea buletinului de identitate.

Totodată informăm despre:

  • inaplicabilitatea, în viitorul imediat următor, a semnăturilor electronice calificate mobile avansate eliberate persoanelor fizice de către "Orange Moldova" S.A, "Moldcell" S.A. sau Î.S "CRIS Registru", în cadrul serviciilor electronice " Registrul general electronic al facturilor fiscale", " Comanda online a formularelor tipizate"și " Colectarea informațiilor din sursele indirecte", ceea ce înseamnă că la moment documentele electronice fiscale semnate de contribuabil cu aceste semnături, în cadrul acestor servicii, nu sunt validate de către Serviciul Fiscal de Stat și nu se consideră primite
  • aplicabilitatea semnăturii electronice calificate eliberate de Î.S. "Centrul de Telecomunicații Speciale"(CTS), ceea ce înseamnă că documentele electronice fiscale semnate cu aceste semnături sunt validate de către Serviciul Fiscal de Stat

Totodată, vă informăm că Î.S. "Fiscservinform" continuă procesul de conectare/reconectare a contribuabililor la serviciile fiscale electronice.

Pentru informaţii suplimentare apelaţi linia fierbinte a Serviciului Fiscal de Stat, la numărul de telefon 0 8000 1525.

Comentarii

  1. Ion AMARFII spune:

    Întrebarea suna astfel: dacă statul obligă agenții economici să expedieze declarațiile în format electronic de ce îi impune să-și procure certificate digitale? În momentul când acestea nu sunt livrate gratuit, agenții economici au dreptul să le dea declarațiile în format tradițional pe hârtie să facă borș cu ele.

    1. Adrian spune:

      Dear fi asa de simplu, ca ei au aobligat prin lege sa fie prezentata electronic, si pe ei nu ii intereseaza ai tu calculator, internet, semnatura, etc. Asta e durerea ta 🙁 speram ca totusi o sa se schimbe situatia si o sa rezolve in favoarea contribuabililor

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...