37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comunicat privind organizarea Forului meseriilor/profesiilor şi a Târgului locurilor de muncă pentru Tineret

Comunicat privind organizarea Forului meseriilor/profesiilor şi a Târgului locurilor de muncă pentru Tineret

17.05.2016422 views ANOFM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 27-28 mai 2016 se va desfășura a VI-a ediție a Forului meseriilor/profesiilor în cadrul căruia se va desfășura Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, eveniment organizat la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Educației. 

Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă.

Evenimentul va oferi tinerilor posibilitatea de a se familiariza cu instituțiile de învățământ, cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, specialități, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate, de a negocia jobul potrivit, precum și de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii. De asemenea, evenimentul va consolida legătura instituțiilor de învățământ cu piața muncii și va promova incluziunea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

Programul evenimentului va cuprinde: ofertele instituțiilor de învățământ (orientarea în lumea specialităților/profesiilor/meseriilor), ofertele angajatorilor (prezentarea ofertelor de muncă libere, discuții și negocierea cu agenții economici privind ocuparea unui loc de muncă, aplicarea CV-lor la angajatori), oportunități de deschidere a unei afaceri, seminare, training-uri, dezbateri tematice. Participanții la eveniment, vor avea posibilitatea să-și identifice domeniile prioritare de interes profesional, fiind ghidați în carieră de către experți în domeniu.

Tradiţional, reprezentanții Cancelariei de Stat vor promova informația cu privire la funcțiile publice vacante și cadrul legal de încadrare în serviciul public, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii vor oferi solicitanților consultanță și informații juridice în domeniul muncii.

Peste 30 instituţii de învăţământ, peste 30 companii şi întreprinderi angajatoare, ONG-uri şi autorităţi publice care au anunțat participarea, prin eforturi comune, vor face ca Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret să devină o platformă deschisă de comunicare, informare şi consultanţă.

Uşile Forului meseriilor/profesiilor şi Târgului locurilor de muncă pentru Tineret vor fi deschise pentru vizitatori în perioada: 27 mai 2016, între orele 10:00 - 17:00 și 28 mai 2016, orele 10:00-15:00, Palatul Republicii, mun. Chişinău, str. Maria Cebotari, 16.

Parteneri: Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova, SOIR Moldova, Asociația „MOTIVAȚIE" din Moldova, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, Asociația Copiilor Surzi din Moldova, Centrul de Dezvoltare a Carierei SYSLAB, Consiliul Național al Tineretului din Moldova.

Important! În perioada 27 - 31 mai 2016, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a IX-a, cu tematica „Locuri de muncă pentru Tineret". Târgul on-line va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md.

Informaţii suplimentare puteți obține la Centrul de Apel - Piaţa Muncii, tel. 0 8000 1000, apel gratuit din orice localitate a Republicii Moldova (orele de lucru 8:30-15:30, de luni  pînă vineri).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...