37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comunicat privind controlul şi achitarea vinietei

Comunicat privind controlul şi achitarea vinietei

15.02.20171.122 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanţelor informează că începând cu data de 20 februarie curent, organul vamal nu va mai practica stoparea autovehiculelor neînmatriculate în Republica Moldova la intrarea în ţară cu scopul de a verifica prezenţa vinietei.

Potrivit art.3483 alin.(2) din Codul fiscal, în cazul în care pe teritoriul Republicii Moldova se depistează autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova fără vinietă sau se constată că perioada de valabilitate a vinietei a fost depăşită, organul de poliţie sau echipa mobilă a serviciului vamal întocmeşte un proces-verbal de constatare a lipsei dovezii achitării taxei în cauză sau privind depăşirea perioadei de valabilitate a taxei şi transmite o copie a acestuia autorităţii abilitate a administraţiei publice centrale.

Astfel, verificarea prezenţei vinietei pe teritoriul Republicii Moldova urmează a fi efectuată de către organul de poliţie sau echipa mobilă a serviciului vamal.

Menţionăm că de pe 20 februarie, taxa de folosire a drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în afara ţării va putea fi achitată prin sistemul mPay, pe pagina guvernamentală www.vinieta.gov.md.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...