37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   COMUNICAT INFORMATIV

COMUNICAT INFORMATIV

22.06.2013909 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

COMUNICAT INFORMATIV

În scopul optimizării procedurii de eliberare a formularelor facturilor fiscale plătitorilor TVA, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a elaborat un procedeu nou simplificat, care va permite crearea condiţiilor favorabile pentru activitatea contribuabililor de bună credinţă şi care va fi pus în aplicare începînd cu 24 iunie 2013.

 Conform procedurii noi, pentru majoritatea plătitorilor TVA formularele facturilor fiscale se vor elibera în baza cererilor (comenzilor) şi documentului ce confirmă achitarea plăţii pentru formularele solicitate, depuse direct la punctele de eliberare a formularelor din inspectoratele fiscale din raza de deservire a contribuabilului, fără efectuarea de careva verificări suplimentare şi fără limitarea numărului solicitat de formulare.

 Eliberarea formularelor facturilor fiscale contribuabililor care prezintă risc pentru administrarea TVA, listele cărora vor fi formate pentru fiecare organ fiscal teritorial în parte, se va efectua în baza cererii (comenzii) şi documentului ce confirmă achitarea plăţii pentru formularele solicitate, depuse la organul fiscal din raza de deservire a plătitorului TVA, după efectuarea verificărilor suplimentare, în termen ce nu va depăşi 5 zile lucrătoare din data depunerii cererii.

 Listele contribuabililor cărora eliberarea formularelor facturilor fiscale li se va efectua doar după examinarea cererii (comenzii) de către organul fiscal la care acesta se deserveşte, se vor forma de către Inspectoratul Fiscal Principal de Stat în comun cu organele fiscale teritoriale. Modificarea listelor se va efectua pe parcurs în dependenţă de situaţiile concrete create. Listele menţionate şi modificările la ele vor fi aduse la cunoştinţa contribuabilului prin amplasarea anunţului corespunzător la accesarea autorizată de către contribuabil a serviciilor electronice.

Comentarii

  1. Si spune:

    Si ce nu va trebui alte documente? registre, acte de verificare …., Da nu na!!! Sa vedem. Sper ca nu este o gluma

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...