37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comunicat informativ cu privire la publicarea şi intrarea în vigoare a Regulamentului privind autorizarea centrelor de asistenţă tehnică pentru MCC cu memorie fiscală

Comunicat informativ cu privire la publicarea şi intrarea în vigoare a Regulamentului privind autorizarea centrelor de asistenţă tehnică pentru MCC cu memorie fiscală

21.12.2017563 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În vederea executării eficiente a atribuţiilor Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în temeiul prevederilor art. 133 alin. (1) pct. 13), art. 133 alin. (2) pct. 8) şi art. 1441 din Codul fiscal nr. 1163-XIII din 24 aprilie 1997, precum şi pentru concordarea cu prevederile Legii privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător nr. 160 din 22 iulie 2011 şi ale Hotărârii Guvernului nr. 474 din 28 aprilie 1998 cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală pentru efectuarea decontărilor în numerar, a fost elaborat, aprobat prin Ordinul SFS nr. 481 din 1 decembrie 2017, şi publicat, în modul stabilit, Regulamentul privind autorizarea centrelor de asistenţă tehnică pentru maşinile de casă şi de control cu memorie fiscal (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2017, nr. 434 - 439, art. 2274), intrat în vigoare la 15 decembrie 2017.

Contribuabilii, solicitanţi să desfăşoare activităţi de instalare, reparare şi deservire tehnică а maşinilor de casă şi de control cu memorie fiscală (MCC), în calitate de furnizori şi /sau centre de asistenţă tehnică pentru maşinile de casă şi de control cu memorie fiscală, vor depune la SFS - Direcţia proceduri control din cadrul Direcţiei generale metodologie proceduri fiscale, în modul stabilit în Regulamentul menţionat, cererile şi documentele confirmative respective.

Furnizorii de maşini de casă şi de control cu memorie fiscală (FR MCC), în termen de până la 20 ianuarie 2018, vor perfecta contracte de colaborare (şi preavizele respective) cu contribuabilii care solicită să desfăşoare activităţi de instalare, reparare şi deservire tehnică а maşinilor de casă şi de control cu memorie fiscală, pornind de la premisa că responsabilităţile furnizorului, în baza contractelor de colaborare, se vor extinde şi asupra solicitanţilor.

Din 1 martie 2018, desfăşurarea activităţilor de instalare, reparare, deservire tehnică a MCC fără a deţine Certificatul de înregistrare în calitate de centru de asistenţă tehnică pentru maşinile de casă şi de control cu memorie fiscală (Certificat CAT MCC) sau desfăşurarea activităţilor de instalare, reparare, deservire tehnică cu certificatul de înregistrare cu termenul de valabilitate expirat, se va sancţiona conform art. 2931 alin. (9) din Codul contravenţional nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...