37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comunicat de presă

Comunicat de presă

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Comunicat de presă

La 1 ianuarie au intrat în vigoare modificările operate în Legea nr. 289 din 22.07.2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale. În corespundere cu art. 4, începînd cu 1 ianuarie 2013 plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli obişnuite sau de accidente nelegate de muncă, se efectuează în modul următor:   

a) primele cinci zile calendaristice de incapacitate temporară de muncă se plătesc din mijloacele financiare ale angajatorului, iar şomerilor li se plăteşte din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat;  

b) începînd cu a şasea zi calendaristică de incapacitate temporară de muncă, indemnizaţia se plăteşte din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat.

Totodată menţionăm că plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de tuberculoză, de SIDA, de cancer de orice tip sau de apariţia riscului de întrerupere a sarcinii, precum şi plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă femeilor gravide care se află la evidenţă în instituţiile medico-sanitare, se efectuează integral de la bugetul asigurărilor sociale de stat, începînd cu prima zi calendaristică de incapacitate temporară de muncă.

                                                                                                          
Secţia comunicare şi mass-media

 

Comentarii

  1. Brasovan Diana spune:

    Dar cele 5 zile platite de angajator ramin a fi neimpozabile? cine stie?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...