37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Competențele Vămii și Fisc-ului la efectuarea controalelor. Ce propun autoritățile

Competențele Vămii și Fisc-ului la efectuarea controalelor. Ce propun autoritățile

03.05.2017798 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Codul fiscal va fi modificat pentru a delimita diferențele de competențe între structurile vamale și cele fiscale, în domeniul controalelor. Un proiect de modificare a mai multor legi, ce reglemetează controlul derulat de Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, dar și alte instituții, a fost elaborat și supus consultărilor publice. Potrivit documentului, se dorește ca să fie instituit cadrul normativ necesar desfășurării de către instituțiile de control a competențelor în domeniul desfășurării procedurilor de control asupra activității de întreprinzător.

Modificările sunt propuse pentru a atribui competențe Serviciului Fiscal de Stat la verificarea calculării corecte și virării în termen la bugetul asigurărilor sociale de stat și a primelor de asigurare obligatorii de asistență medicală. O altă modificare se referă la introducerea unui nou articol, prin care se propune transferul dreptului de control ulterior de la structurile vamale la cele fiscale și, ca urmare, a lipsirii structurilor vamale de dreptul de a restitui drepturile de import încasate. Restituirea drepturilor de import va fi efectuată de instituțiile fiscale.

De asemenea, se propune unificarea fișei vamale a contribuabilului cu cea fiscală. În acest mod va putea fi asigurată monitorizarea strictă a prețurilor și achitării impozitelor - de la etapa importului până la cea de comercializare a mărfurilor importate.

La fel, va fi introdus un nou articol, pentru a unifica procedura de efectuare a controalelor fiscale cu procedurile altor tipuri de controale de stat asupra activității de întreprinzător, cum ar fi procedura de emitere a deciziei de inițiere a controlului sau de emitere a actului de control.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...