37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Companiile IT din Moldova s-ar putea bucura de mai multe facilităţi fiscale

Companiile IT din Moldova s-ar putea bucura de mai multe facilităţi fiscale

23.02.20121.630 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Companiile IT din Moldova s-ar putea bucura de mai multe facilităţi fiscale

 

Companiile IT din Moldova s-ar putea bucura de mai multe facilităţi fiscale. Impozitul pe venit va fi aplicat doar pentru o sumă echivalentă cu două salarii medii pe economie, chiar dacă leafa lunară a unui angajat va depăşi acest nivel. Un proiect de lege în acest sens va fi prezentat pentru dezbateri în sedinţa de joi a Legislativului.

Angajaţii din domeniul IT, indiferent de mărimea salariului, ar putea plăti impozit doar pentru suma de până la 7.100 de lei, echivalentul a două salarii medii pe economie. Aceeaşi formulă este valabilă şi pentru contribuţiile de asigurări sociale şi medicale.

Potrivit preşedintelui Comisiei Economie, Buget şi Finanţe, prin acest proiect Republica Moldova va atrage companiile IT în ţară şi astfel vor creşte investiţiile.

"Facilităţile fiscale pe care le oferă Republica Moldova sunt cele mai bune, nu doar din regiune, dar cred că şi din întreaga lume. Noi vom face în aşa fel, încât doar primele două salarii medii pe economie, adică 7 mii 100 anul acesta, anul viitor va fi mai mare va fi impozitat restul nu se impozitează", a precizat preşedintele Comisiei Economie, Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă.

Acest proiect mai are drept scop şi creşterea bugetului de stat, prin exporturile de softuri ale companiilor IT din Moldova.

"Tot ce este peste suma de 7 mii 100 de lei nu este obiect al impozitării, respectiv este o facilitate, un regim facilitar care mai departe va servi ca premiză pentru dezvoltarea de noi afaceri şi dezvoltarea de noi produse soft in domeniul eguvernarea, în domeniul sectoarelor cum ar fi în agricultura", a menţionat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

Pentru 2012 a fost prognozat un salariul mediu lunar pe economie în mărime de 3550 de lei, cu 250 de lei mai mare decât cel de anul trecut.

Comentarii

  1. corluc spune:

    Este total contrariu la ceea ce este stipulat in Legea pentru punerea in aplicare a Titlurilor I si IIale Codului Fiscal cu modificarile pentru anii-2012-2016

  2. vera spune:

    Este o prostie,programatorii tineri,care au salariu in jurul sumei de 7000lei si mai putin vor pleca in tara in primul rind.

  3. Tanea spune:

    (21) Se consideră venit neimpozabil venitul a cărui mărime nu depăşeşte 2 salarii medii lunare pe economie prognozate pe anul respectiv, pentru angajaţii agenţilor economici a căror activitate de bază este realizarea de programe şi corespunde activităţilor din anexa nr.1, dacă sînt întrunite cumulativ următoarele condiţii:

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...