37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Companiile de soft solicită menţinerea facilităţilor fiscale şi după 2012

Companiile de soft solicită menţinerea facilităţilor fiscale şi după 2012

16.08.20111.019 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Companiile de soft solicită menţinerea facilităţilor fiscale şi după 2012

 

Reprezentanţii companiilor moldoveneşti producătoare de software solicită autorităţilor menţinerea facilităţilor fiscale de care beneficiază în prezent acest sector.

În cadrul întrevederii cu premierul Vlad Filat producătorii de software au solicitat păstrarea facilităţilor fiscale având în vedere că valabilitatea acestora expiră în anul 2012.

Potrivit reprezentanţilor companiilor, păstrarea în următorii ani a condiţiilor fiscale facilitare pentru companiile producătoare de software este necesară pentru a menţine competitivitatea acestora la nivel internaţional. În opinia acestora, menţinerea facilităţilor va duce la dezvoltarea domeniului IT şi la crearea de noi locuri de muncă.

De asemenea, companiile importatoare de calculatoare au solicitat crearea condiţiilor favorabile la importul de hardware, ceea ce ar duce la diminuarea contrabandei.

Premierul Filat s-a pronunţat pentru identificarea unei soluţii echitabile în ceea ce priveşte păstrarea facilităţilor fiscale. În acest sens acesta a solicitat elaborarea unei analize privind impactul asupra acestui domeniu în cazul în care condiţiile fiscale vor fi menţinute.

Cât priveşte importul de hardware, Filat a menţionat că este important ca agenţii economici să beneficieze de condiţii bune ca să fie interesaţi să importe calculatoarele în mod legal pentru care să achite impozite. Acest fapt va duce la creşterea contribuţiilor în bugetul de stat, iar populaţia va putea procura calculatoare la un preţ mai redus.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...