37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Companiile autohtone pot beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerilor

Companiile autohtone pot beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerilor

20.09.20121.420 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Companiile autohtone pot beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerilor

 

Proiectul Băncii Mondiale ”Ameliorarea competitivității”, care prevede susținerea financiară a companiilor autohtone din Republica Moldova, a fost extins încă pentru un an. Un amendament în acest sens a fost semnat între Camera de Comerț și Industrie, Ministerul Economiei și Unitatea de implementare a proiectului Băncii Mondiale.

Proiectul are scopul de a susține companiile autohtone în vederea implementării sistemului de management al calității ISO, procurării serviciilor de consultanță ce țin de elaborarea business planurilor, studiilor de fezabilitate și cercetărilor de marketing.

Astfel, în perioada septembrie 2012- iunie 2013, agenții economici care vor participa la proiect vor beneficia de un grant în mărime de 50% din cheltuielile suportate pentru implementarea ISO sau pentru procurarea serviciilor enumerate. Suma rambursată nu trebuie să depășească 130 de mii de lei.

”În cadrul primei ședințe, comitetul de evaluare al proiectului a aprobat cererile de participare de la 93 de companii. Întreprinzătorii interesați se pot аdresa la CCI pentru informații suplimentare”, a precizat Sergiu Harea, directorul departamentului Economie al CCI a Moldovei.

Menționăm că, în cadrul etapelor precedente ale proiectului ”Ameliorarea competitivității”, au beneficiat de granturi circa 420 de agenți economici.

O conferință de totalizare a rezultatelor se preconizează să aibă loc la începutul lunii octombrie curent.

Comentarii

  1. lina spune:

    Unde poate fi vazuta lista celor care au participat?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...