37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Comodatul mijloacelor fixe și cheltuielile de reparație

Comodatul mijloacelor fixe și cheltuielile de reparație

Contractul de comodat prevede că o parte (comodant) transmite cu titlu gratuit un bun în folosință altei părți (comodatar). Problema, legată de acest tip de contracte, a apărut pe neașteptate și este legată de modul (procedura) de deducere a cheltuielilor de reparație a bunurilor exploatate de întreprinderi în baza contractului de comodat. Până nu demult practica fiscală, legată de deducerea în scopuri fiscale a cheltuielilor de reparație a activelor fixe aflate &i...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. ghenadie negara spune:

  pentru a- si expune pozitia sa in BGPF la capitolul respectiv SFS a trebuit sa respecte inclusiv si (fara insa sa indice in ordinul sau, desi putea ):
  – prevederile art. 3(2) CF al RM- prin nedepasirea limitelor CF (adica trimiterea certa la institutia comodatului care difera de leasing/ locatiune sau arenda)
  – prevederile art. 44(7) CF al RM- prin utilizarea normelor din SNC si IFRS inclusiv si in scop fiscal, in lipsa unor norme exprese in CF
  – prevederile art. 16(4) din Legea Contabilitatii- prin aplicarea prevederilor p. 60 din SNC „INC” (preluarea metodei de contabilizare a unei probleme similare. dex: similar=asemanator).
  in opinia mea este o pozitie bine argumentata a SFS la aceasta problema.
  cu stima

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei