37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe nu au susținut inițiativa de prelungire cu un an a termenului de activitate în bază de patentă

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe nu au susținut inițiativa de prelungire cu un an a termenului de activitate în bază de patentă

19.06.2017455 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cadrul ședinței de miercuri a Comisiei, deputații au examinat inițiativa legislativă privind modificarea Legii patentei. Proiectul de lege prevede extinderea termenului de extinderea termenului pentru activități comerciale la gherete, pavilioane și camionete, precum și realizarea produselor alimentare și ușor alterabile de producție autohtonă cu încă un an - până la finele lui 2019.

În prezent, persoanele care dețineau patentă pana pe 31 decembrie 2016, au dreptul să activeze în baza lor pana pe 31 decembrie 2018. Autorii inițiativei au propus ca deținătorii de patentă, eliberate pentru activități comerciale, pot activa în raza unui raion, dar nu în raza unei localități, cum este în prezent.

Mai mult, luând în considerare numărul mare de piețe comerciale, unde comerțul se face în bază de patentă, care nu au un statut oficial de piață comercială, autorii au propus ca activitatea în bază de patentă să se facă "în locuri permise de organele publice locale". Însă, după discuțiilor, unde au fost expuse diferite poziții la subiect, inițiativa legislativă nu a întrunit numărul necesar de voturi și nu a fost avizată.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...