37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comercianţii din Capitală ar putea plăti impozite noi. Argumentele aduse de reprezentanţii Primăriei

Comercianţii din Capitală ar putea plăti impozite noi. Argumentele aduse de reprezentanţii Primăriei

07.02.2017768 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Managerii magazinelor online, ai centrelor de distracţie pentru copiii şi ai birourilor pentru vânzarea biletelor avia din Capitală ar putea plăti taxe locale. Autorităţile municipale vor să introducă, din acest an, impozite şi pentru aceste activități comerciale. Prevederile sunt incluse în proiectul de decizie cu privire la taxele locale pentru 2017, care urmează să fie supus dezbaterilor la ședința Consiliului Municipal.

Potrivit documentului, taxa anuală pentru cei care îşi comercializează produsele pe internet va fi de 4.000 de lei. În Chişinău sunt înregistrate 215 magazine online.

În premieră, punctele de vânzare a biletelor avia ar putea achita impozite anuale de 3.000 de lei. Tot atât vor plăti și cei care administrează centrele de distracție pentru copii. Iar agenţii economici care vând bilete pentru evenimente sportive şi culturale ar putea achita anual taxe locale de 1.500 de lei.

"Noi avem în centrele comerciale multe săli cu divertisment pentru copii, care nu aparţin centrelor comerciale, dar altor agenţi economici şi desigur am introdus astfel de taxe pentru aceste centre de divertisment pentru copiii", a spus şeful adjunct al Direcţiei Comerţ Chişinău, Valentina Constantinov.

În acest an, ar putea creşte taxa pentru studiourile foto, care acum este de 2.300 de lei. Este vorba despre spațiile de peste 50 de metri pătraţi, pentru care se va achita încă 1.200 de lei.

Plățile pentru unităţile comerciale mobile care activează de sărbători ar putea fi şi ele majorate. Impozitele urmează să fie stabilite în mărime de 200 de lei pe zi pentru cele cu suprafața de până la şase metri pătraţi și de 400 de lei - pentru cele de peste şase metri pătraţi.

Autorităţile vor să impună taxe locale mai mari şi pentru comercianţii care vând în Piaţa Marii Adunări Naționale, de Hramul orașului. Astfel, pentru cafenele improvizate, în funcție de suprafață, taxa va fi de la 3.000 până la 5.000 de lei, pentru chioșcuri - între 1.000 şi 3.000 de lei, iar pentru tonete - 1.000 lei.

Documentul mai prevede că cei care deţin gherete, tonete, toalete mobile, remorci, tarabe, frigidere pe teritoriul piețelor vor plăti taxe înjumătățite, adică aşa cum a fost în 2015. Asta în timp ce comercianții care activează pe marginea drumului sau pe străzile din centrul oraşului vor achita impozite duble.

Măsura a fost luată pentru a stopa comerţul ambulant. Veniturile din taxe locale, în acest an, ar putea depăşi 196 de milioane de lei.

În prezent este aplicat bugetul provizoriu pentru 2017, iar taxele locale au rămas cele din 2016.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...