37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comercianții de flori verificați de Serviciul Fiscal de Stat în această săptămână

Comercianții de flori verificați de Serviciul Fiscal de Stat în această săptămână

19.07.2017786 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat desfășoară cu regularitate acțiuni de conformare, dar și de verificare a agenților economici, indiferent de genul de activitate pe care îl desfășoară. Scopul acestor acțiuni este de a majora nivelul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației în vigoare.

Astfel, pe parcursul primei jumătăți a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat 5322 controale operative. În rezultatul abaterilor constate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 13 milioane lei. Printre ilegalități se numără: neutilizarea mașinii de casă și control, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător și comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora.

În această săptămână, angajații SFS vor verifica comercianți de flori de pe întreg teritoriul țării. Operațiunea a luat start ieri, în capitală. Inspectorii fiscali au verificat legalitatea funcționării a comercianților de flori.

În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează flori, dar și alte produse, să se conformeze legislației în vigoare și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia.
Reiterăm, că persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă (pentru încălcări admise la disciplina de casă (art.254), Codul fiscal stabilește sancțiuni de la 5000 până la 7000 lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora (art.253 (1), Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5000 lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4500 lei).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...