37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comercializarea nisipului și prundișului din rîuri sau fluviilor va fi interzisă

Comercializarea nisipului și prundișului din rîuri sau fluviilor va fi interzisă

12.01.2017867 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comercializarea nisipului și prundișului, extrase din albia minoră a rîurilor sau fluviilor va fi interzisă, iar persoanele care vor distruge albia minoră a rîurilor pentru a dobîndi nisip și prundiș vor fi pedepsite cu amenzi sau închisoare, potrivit unui proiect de modificarea și completare a unor acte legislative, aprobate astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Autorii inițiativei propun ca toate sedimentele solide extrase în timpul lucrărilor de amenajare a șenalului navigabil să fie restituite în rîuri și lacuri.

Legea cu privire la transportul naval intern al Republicii Moldova nu conține prevederi referitoare la utilizarea sedimentelor solide (nisip, prundiș, pietriș, pietre) dobîndite din albia minoră a rîurilor în rezultatul efectuării lucrărilor de amenajare și menținere a porțiunii navigabile. Pînă în prezent aceste sedimente au fost extrase în scopul comercializării de către diferite persoane fizice și juridice.

Potrivit Ministerului Mediului, sub pretextul curățirii porțiunii navigabile, unele persoane au extras ilegal și au comercializat nisip și prundiș din albia rîurilor, în special din Nistru și Prut. În perioada anilor 2002 - 2014 aceste acțiuni au adus prejudicii statului de peste două milioane de lei doar pentru resurse piscicole, fiind extrase peste 250 de mii de metri cub de sedimente solide din rîurile Prut și Nistru.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...