37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comercializarea benzinei în baza tichetelor va fi sistată

Comercializarea benzinei în baza tichetelor va fi sistată

26.06.20141.025 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comercializarea benzinei în baza tichetelor va fi sistată

De la 1 ianuarie 2015, vînzarea benzinei în baza tichetelor la stațiile PEСO din Moldova va fi sistată. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Guvern, transmite NOI.md.

Precum a menționat vicepremierul, ministrul Economiei Valeriu Lazăr, se prevede că eliberarea tichetelor va fi interzisă din data publicării hotărîrii în Monitorul Oficial, orientativ, de pe 1 iulie. Însă deținătorii de tichete vor avea la dispoziție o perioadă de pînă la 31 decembrie 2014, pentru a le putea utiliza.

Valeriu Lazăr a precizat că, în prezent, toți operatorii pe piața produselor petroliere folosesc tichete pentru vînzarea carburanților. Prețul produselor petroliere, vîndute în baza tichetelor ar putea fi cu 10-20% mai mic. De aceea, are loc o concurență neloială, care trebuie eliminată, pentru ca toți să cumpere carburanți la același preț.

Se preconizează că, pe viitor, vînzătorii de produse petroliere își vor stimula clienții prin emiterea unor carduri bancare, în baza cărora vor putea procura benzină în limita valorii cardului. Aceste carduri vor înlocui tichetele, în baza cărora puteau fi procurate anumite cantități de carburanți.

Comentarii

 1. Ion spune:

  Dar a motorinei?ca aici de obicei se invirt cei mai multi bani

 2. Victoria spune:

  Oare kear asa iau incurcat d-ui Lazar tichetile???!!!… Da cum sa procedeze intreprinderile cu un parc mare de masini-sa emita pentru toti soferii(pot sa fie si 20-30 persoane si mai multe) carduri,sau sa cumpere o cisterna si sa elibereze la fiecare kite-oleaca???!!!…Nu vad nici o lojica in inventia aceasta a Min.economiei!!!… Vreau sa subliniez,ca in practica mea n-am auzit pe nimeni,care sa se jelue pe „concurenta neloiala”,de care zice d-ul Lazar!!!….Cineva de la Min.economiei a socotit toate cheltuielile si veniturile din „inventia” aceasta???!!!…Daaaaa,demult Moldova a devenit-tara de minuni si de ministri cu o fantezie FOARTE BOGATA!!!!…

 3. Oli spune:

  Si ne anuntati Dl.Lazar cind intra in vigoare decizia DVS. personala in vigoare. Nu cumva sa nu uitati sa o publicati in Monitoru; Oficial.

 4. Mariana spune:

  Despre ce concurenta neloiala poate fi vorba. oricine poate procura tichete, chiar si persoane fizice. Deja e alegerea fiecaruia cum se alimenteaza, cash sau tichete.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...