37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comerțul în bază de patentă ar putea fi prelungit cu încă un an, până la sfârșitul lui 2019

Comerțul în bază de patentă ar putea fi prelungit cu încă un an, până la sfârșitul lui 2019

19.04.2017686 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

    Comerţul cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri (gherete), pavilioane şi din autovehicule, precum și comerţul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone ar putea fi permisă în bază de patentă și în alte locuri decât în piețe.
Un proiect de lege, înregistrat în Parlament, prevede posibilitatea de a desfășura aceste genuri de activitate în cadrul piețelor comerciale, precum și în locurile autorizate de administrația publică locală.

    Autorul inițiativei susține că, una dintre atribuțiile administrației publice locale este de a autoriza desfășurarea comerțului în zone publice, de a organiza târguri și iarmaroace. Astfel, este necesar de a permite practicarea comerțului în baza patentei de întreprinzător în locurile autorizate de administrațiile publice locale, îndeosebi comercializarea fructelor și legumelor de sezon, dar și a altor produse.

    Totodată, autorul proiectului de lege propune extinderea termenului pentru desfășurarea activității în bază de patentă pentru aceste genuri de activitate cu încă un an, adică până la data de 31 decembrie 2019. În redacția actuală, Legea cu privire la patenta de întreprinzător prevede că desfășurarea acestor activități se permite până în data de 31 decembrie 2018, numai pentru titularii de patentă care, la acea dată, vor deține patente pentru activitățile respective.

    Deputatul mai propune și modificarea modalității de achitare a taxei pentru patentă. Astfel, persoana care va dori să activeze pe întreg teritoriul raionului, nu va mai achita patenta pentru fiecare localitate în parte, dar va achita taxa lunară în cuantum stabilit la rubrica "celelalte municipii, orăşele" - între 300 și 500 de lei. În prezent, conform Legii cu privire la patenta de întreprinzător, aceștia pot achita taxa doar pentru o localitate sau pentru întreg teritoriul țării.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...