37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Combaterea tranzacţiilor fictive-prioritate a SFS

Combaterea tranzacţiilor fictive-prioritate a SFS

15.02.2013987 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Combaterea tranzacţiilor fictive-prioritate a SFS

Reieşind din faptul că un număr mare de întreprinderi recurg la diverse scheme de eschivare de la onorarea obligaţiunilor fiscale, în special prin documentarea tranzacţiilor fictive şi în vederea promovării continue a spiritului de conformare voluntară a contribuabililor la declararea şi onorarea obligaţiunilor fiscale faţă de bugetul public naţional, de către Serviciul Fiscal de Stat în perioada anului 2012 au fost întreprinse acţiuni de monitorizare masivă a activităţii agenţilor economici cu risc sporit de documentare a tranzacţiilor fictive prin instituirea posturilor fiscale.

În rezultatul activităţii posturilor fiscale la agenţii economici respectivi, unii contribuabili au fost anulaţi ca subiecţi ai impunerii cu TVA, fiind stabiliţi posibili indici ai pseudo-activităţii de întreprinzător. Totodată, majoritatea agenţilor economici şi-au sistat activitatea sau şi-au redus esenţial volumul livrărilor şi procurărilor pe perioada postului fiscal. Astfel, în perioada de activitate a posturilor fiscale livrările totale ale acestor întreprinderi au scăzut de zeci de ori comparativ cu livrările documentate pe perioadele de până la instituirea posturilor fiscale.

Astfel, putem concluziona că prin activitatea posturilor fiscale nu s-a admis documentarea unor tranzacţii fictive cu scop de evaziune fiscală.

Reieşind din cele menţionate, Serviciul Fiscal de Stat va continua monitorizarea contribuabililor prin intermediul posturilor fiscale şi totodată atenţionează că practicarea schemelor de eschivare de la onorarea obligaţiunilor fiscale atrage după sine inclusiv răspunderea penală.

Comentarii

  1. Vlad spune:

    bravo,merjeti siguri mai departe

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...