37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Colaboratorii fiscali verifică activitatea Centrului Sănătăţii Familiei „Galaxia”

Colaboratorii fiscali verifică activitatea Centrului Sănătăţii Familiei „Galaxia”

23.11.20132.071 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Colaboratorii fiscali verifică activitatea Centrului Sănătăţii Familiei „Galaxia”

Urmare a unor reclamaţii parvenite de la cetăţeni, privind neeliberarea bonurilor de casă la prestarea serviciilor, Serviciul Fiscal de Stat a supus controlului fiscal prin metoda verificării operative Centrul Sănătăţii Familiei „Galaxia”.

În cadrul controlului operat s-a constatat, la toate casele, încasarea mijloacelor băneşti în numerar, fără utilizarea maşinilor de casă şi de control cu memorie fiscală, cât şi un excedent de mijloace băneşti în casă, neconfirmate documentar, fapt ce indică încălcarea prevederilor art. 8 alin. (2) lit. c) din Codul fiscal şi a prevederilor „Regulamentului cu privire la utilizarea MCC pentru efectuarea decontărilor în numerar”.

Pentru încălcarea legislaţiei fiscale constatate în cadrul controlului urmează să fie aplicată amendă, conform prevederilor art. 254 alin. (2) din Codul fiscal. Totodată, angajaţii fiscului vor verifica dacă la acest agent economic se practica achitarea salariului in plic, cât si alte elemente ce ţin de calcularea obligaţiunilor fiscale ale Centrului „Galaxia”.

În contextul evenimentului de astăzi, dar şi în acord cu obiectivele fundamentale ale autorităţii fiscale naţionale, IFPS adresează repetat un mesaj contribuabililor, prin care îi atenţionează asupra necesităţii respectării cu stricteţe a prevederilor legislaţiei fiscale în vigoare şi-i cheamă, totodată, sa-si onoreze benevol obligaţiunile fiscale faţă de bugetul de stat.

Comentarii

  1. zzz spune:

    am patit shi eu la centru galaxia sa nu-mi fie eliberat bonul de casa,un control medical de 5min costa 135lei:)

  2. Svetlana spune:

    de mult trebuia sa-i verifice, s-au trezit abia acum. Acolo mereu asa s-a lucrat, dadeai banii si-ti eliberau o chitanta de la bonul de incasare, cei de acolo cred ca pacientii sunt prosti si n-au mai auzit de MCC 🙂 . Iar neutilizarea MCC atrage dupa sine si alte incalcari, cum ar fi achitarea salariilor in plicuri, sa verifice si asta )) ca bani buni se duc acolo …

  3. Svetlana spune:

    am 37 ani, am avut un acces de tahicardie in incinta centrului in blocul 2, am cerut un pahar cu apa, nu au avut, am intrat in cabinetul medicului reumatolog, deoarece aveam programare si am spus ca s-a intimplat acum asteptind in rind accesul si …….. s-au facut ca nimeni nu aude, a intrat seful clinicii sa discute intrebari interne cu medicul in timpul orarului de lucru cu programari, cu pacienti la usa si cu mine in birou cu tahicardia mea, m-au dat afara, au zis sa astept doua minute, dar am asteptat 20 minute si nu am mai avut rabdare, am intrat in cabinet si am zis ca ma simt rau…… dar din pacate ei erau foarte ocupati, am plecat………..dar nustiu pentru ce achitam 300 lei consultatiile, primind chitanta, achitam si politile, nustiu chind se vor satura lumea de bani, dar nimeni nu vine la medici pentru ca se simte bine, toti vin pentru ajutor…….. pacat de medicii nostri, deoarece au pierdut sufletul si omenia in goana dupa bani……

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...