37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Codul Muncii ar putea fi modificat din nou

Codul Muncii ar putea fi modificat din nou

26.01.20171.461 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Schimbarea procedurii de concediere a angajatului, dar și a rolului pe care trebuie să-l aibă în acest proces comitetul sindical din întreprindere, încălcările grave la locul de muncă și sancțiunea disciplinară sunt doar câteva dintre propunerile de modificare a Codului muncii. Amendamentele au generat discuții în cadrul Platformei Consiliului Economic.

De asemenea, a provocat dezbateri și subiectul ce ține de necesitatea controlului medical, în cazul în care angajatul refuză să respecte această prevedere. La fel, va suferi modificări și prevederea ce ține de mărimea indemnizației la eliberarea din funcție în cazul lichidării unității sau a reducerii de personal.

Consiliul Economic pledează pentru stipulări clare în legislație, care să nu creeze ambiguități și situații ce ar putea genera abuzuri atât din partea angajatorului, cât și a angajatului. Dezbaterile pe marginea modificărilor la Codul muncii vor continua. Ulterior, proiectul de lege privind modificarea Codului muncii va fi definitivat și propus spre aprobare Guvernului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...