37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS va primi trimestrial rapoarte electronice de la plătitorii de contribuţii de asigurări sociale

CNAS va primi trimestrial rapoarte electronice de la plătitorii de contribuţii de asigurări sociale

07.12.20122.023 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

CNAS va primi trimestrial rapoarte electronice de la plătitorii de contribuţii de asigurări sociale

 

Declarațiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor vor fi transmise trimestrial în mod electronic către Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Angajatorii vor fi obligaţi să facă acest lucru după ce un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în prima lectură de către Parlament.

"Angajatorii vor transmite trimestrial în mod electronic datele despre evidenţa nominală a asiguraţilor şi anual pe suport de hîrtie", a precizat Maria Bortă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale .

Potrivit legislaţiei, anual angajatorii sînt obligaţi să prezinte CNAS-ului declaraţiile privind calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii. Aceste declaraţii sînt făcute în scris de către plătitorii la bugetul asigurărilor sociale de stat şi conţin date despre calcularea şi utilizarea contribuţiilor de asigurări sociale obligatorii pentru fiecare perioadă de gestiune

Comentarii

 1. Adrian spune:

  Chiar de asta badaproste, un cadou din parte statului, contabililor de sarbatori de iarna 🙂 Saracii contabili, putin de lucru au, iau mai adaugat.

 2. Victoria spune:

  Sint de acord cu Adrian…As in treba-cu ce scop se face aceasta??? Ce,mai mare transparenta in repartizarea defalcarilor din fondurile sociale o sa fie???…Ma indoiesc!!! Numai lucru suplimentar,fara nici un efect economic(macar pentru Stat)!!!

 3. Ina spune:

  avem peste 200 de angajati, si asa mult timp ne ia pina facem si verificam REV-urile anuale ca sa coincida cu darile de seama, da acum nici nu stiu cum vom dovedi sa facem totul fiecare trimestru….

 4. aaa spune:

  de asi face si softcum se cade, ca sa fie posibil de importat datele din excel, sau sa faca ca la fisc, si in general de ce nu da fiscului ca sa primeasca ei toate rapoartele, totodata statul o sa faca economii considerabile, nu ei au facut sistem separat , pentru semnaturi digitale trebuie de platit. la noi se face totul dintr-un loc. Inainte de a introduce ceva itii trebuie de creat conditii pentru aceasta.

 5. Petru spune:

  Mai, dati stimati guvernanti de lucru, mai dati. noi nu avem ce face, cu rev ne-ati incarcat trimestrial, cu facturi fiscale de peste 50 mii fara tva sa inregistram in registru, sa va dam registru vinzarilor, etc. Multumesc mult. Mai gindita va si la oameni.

 6. ssss spune:

  sa incerce ei sa faca aceasta pentru 500 de oameni de mina si apoi o sa vorbim

 7. Svetlana spune:

  Aberatii peste aberatii, in viitorul cel mai apropiat o sa fie greu de gasit un contabil care sa vrea sa le faca si sa le reuseasca pe toate..

 8. radu spune:

  tipic…trebuie de complicat, de incurcat lucrul , iar apoi de gasit o greseala la contribuabil….si de amendat

 9. Catalin spune:

  Motivatia este ca cind oamenii ies la pensie sa nu aduca certificate de la locurile de munca, dar in baza lor nu este informatia pentru ultima perioada. Dragi CNAS, cere numai pentru ultima perioada pentru care nu ai si atita tot. Eu stiu o sumedenie de companii care nu au dat REV-urile pentru ani intregi. Si cu ei ce faceti? Mai intii clarificatava de ce nu se dau toate revurile la timp, care este problemele, si atunci complicati viata la companii. Si cel mai dureros cind te duci sa spui patronului ca se adauga de lucru, el spune descurcate, nu ma intereseaza, bani nu-ti adaug. De aceia si avem ceia ce avem, o sa stringeti revurile trimestrial dar peste vreo 5-6 luni 🙂 asa ca asta nu este rezolvare. Multi nici nu au calculatoare, programe contabile, internet.

 10. ccc spune:

  Catalin, multi nici nu au auzit de cheie electronica, asa ca CNAS isi face singura probleme. Plus la aceasta tin minte inca la inceputul anului CNAS a scris o noutate ca nu cere certificate de salariu pentru pensionari, dar pina in prezent cere. Este o biurocratie in tara la noi, si o sa fie inca multi ani inainte. Apropo este o buna ideie sa se prezinte totul fiscului si rev si BASS prin declaratie electronica, dar probabil nu in tara la noi! noi nu putem gestiona bine banii contribuabililor.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...