37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAS a schimbat modul de eliberare a certificatelor privind beneficierea de alocaţii de stat pentru copii

CNAS a schimbat modul de eliberare a certificatelor privind beneficierea de alocaţii de stat pentru copii

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din 18 aprilie, curent, Casa Naţională de Asigurări Sociale a schimbat modul de eliberare a certificatelor privind beneficierea de alocaţii de stat pentru copii în sistemul public de asigurări sociale de stat al Republicii Moldova pentru a fi prezentate autorităţilor competente de pe teritoriul României (legislaţia Republicii Moldova nu prevede acordarea alocaţiilor de stat pentru copii în sistemul public de asigurări sociale de stat).

Pentru a obţine certificatul solicitantul depune personal o cerere la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, conform vizei de reşedinţă. În cazul în care solicitantul locuieşte efectiv la o altă adresă decît viza de reşedinţă specificată în actele de identitate, cererea poate fi depusă la oricare altă CTAS. Răspunsul urmează a fi eliberat imediat.

La cererea privind acordarea informaţiei despre beneficierea de alocaţii de stat pentru copii în sistemul public de asigurări sociale de stat al Republicii Moldova pentru a fi prezentate autorităţilor competente de pe teritoriul României se anexează următoarele documente:

  • buletinul de identitate al solicitantului (original şi copie);
  • certificatul de naştere al copilului (original şi copie);
  • procură (în cazul în care cererea este depusă de către un reprezentant legal).

Anterior certificatele privind beneficierea de alocaţii de stat pentru copii în sistemul public de asigurări sociale de stat al Republicii Moldova erau eliberate doar la oficiul central al CNAS.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...