37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM va aplica un buget provizoriu

CNAM va aplica un buget provizoriu

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Din 1 ianuarie şi până la adoptarea Legii fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) pentru 2016, Compania Naţională de Asigurări în Medicină va pune în aplicare un buget provizoriu. Decizia a fost aprobată pe 23 decembrie de conducerea CNAM şi coordonată anterior de Consiliul de administraţie al companiei.

Conform art. 57, p. 2 al Legii finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale, bugetul provizoriu se formează şi se execută în corespundere cu prevederile legii/deciziei bugetare din anul precedent.

Bugetul provizoriu al fondurilor AOAM prevede atât la venituri, cât şi la cheltuieli suma de cca 5 mlrd 160 mln 98 mii lei.

Totodată, reducerile la achitarea primei în sumă fixă sunt valabile până pe 31 martie 2016. În condiţiile bugetului provizoriu, cota reducerilor şi categoriile de plătitori care beneficiază de acestea sunt stabilite în conformitate cu prevederile Legii fondurilor AOAM pentru 2015, luând în considerare modificările operate pe parcursul anului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...