37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM va anunţa săptămâna viitoare mecanismul de procurare a poliţelor medicale

CNAM va anunţa săptămâna viitoare mecanismul de procurare a poliţelor medicale

29.12.20142.700 views INP.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mecanismul de procurare a poliţelor medicale pentru anul 2015 va fi anunţat săptămâna viitoare, a declarat pentru IPN Silvia Munteanu, şefa serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. În alţi ani, către această dată poliţele deja erau în vânzare. Întârzierea din anul curent se explică prin faptul că încă nu a fost votată Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru 2015.

În Republica Moldova asigurarea medicală este obligatorie. În cazul salariaţilor, primele de asigurare se reţin lunar în formă procentuală din salariu. Totodată, 61 de mii de persoane fizice, printre care notarii, avocaţii, fondatorii de întreprinderi individuale şi alte categorii de persoane au obligaţia să se asigure în mod individual, procurând poliţe de asigurare. Acest lucru este valabil şi pentru persoanele care nu au un loc de muncă oficial, dar nici statut de şomer pentru a putea fi asiguraţi de către stat.

Potrivit proiectului Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2015, cuantumul primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, calculate în formă procentuală, se preconizează a fi majorat de la 8% la 9% din salariu. Jumătate din primă este plătită de salariat şi cealaltă jumătate de angajator.Prima calculată în sumă fixă pentru anul 2015 (poliţa de asigurare medicală) este de 4 860 de lei.

Comentarii

  1. aaa spune:

    Precis ca iarasi o sa ridice pretul la polita. Dar folos din aceasta ….

  2. Igor spune:

    Apropo, asteptam niste rectificari la polita medicala. 3 puncte obiective propuse. Numai sa le accepte.

  3. Igor spune:

    Polita medicala pentru anul 2015 se prognozeaza a fi 4800 lei, s-au retineri de la salariat 4,5 % si patron 4.5 % din sedintele operative CNAM anului 2014. Dar pina la publicare in MO, mai asteptam.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...