37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNAM susţine reevaluarea categoriilor de plătitori

CNAM susţine reevaluarea categoriilor de plătitori

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

CNAM susţine reevaluarea categoriilor de plătitori

    CNAM îşi propune atragerea persoanelor în SAOAM prin reevaluarea categoriilor de plătitori ai primei de asigurare obligatorie în sumă fixă cu reducere de 75%

    În scopul creşterii acoperii populaţiei cu asigurare obligatorie de asistenţă medicală prevăzut în planul de acţiuni al CNAM pentru anul 2013 şi elaborat în baza strategiei de dezvoltare instituţională, CNAM va susţine iniţiativa prim-ministrului, Vlad Filat, potrivit căruia studenţii şi elevii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani şi studiază peste hotare să fie incluşi în categoria persoanelor ce achită prima de asigurare cu reducerea de 75%.

   CNAM va pregăti pentru aprobare proiectele de modificare a actelor normative în cel mai scurt timp pentru ca aceasta să poată fi aplicată până la expirarea termenului de achitare a primelor cu reducerea de 75%.

    Contribuţia la fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală prin achitarea a 25% din suma integrală a primei în sumă fixă va permite accesul deplin la serviciile medicale prevăzute în Programul unic pentru studenţii şi elevii care învaţă peste hotare. 

    Potrivit legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2013, suma primei cu reducere de 75% este de 829,5 lei.

Comentarii

  1. Natalia spune:

    E o ideie buna p-u a face ceva si p-u elevi si studenti, dar adesea imi pun intrebarea : De ce eu si sotul meu care transferam banii conform legii ( p-u anul 2012 aproximativ 8000-00 lei(3.5%)), si nu ne adresam la medic, pentru ca nu avem nevoie, iar daca ar fi sa fie as beneficia de aceleasi drepturi daca as procura polita cu 50% reducere. Aici vreau sa fiu inteleasa corect, eu nu sint impotriva ca statul sa ajute pensionarii si alti cetateni ai sai care necesita de ajutor. Dar ar fi bine si din punctul meu de vedere corect ca banii transferati sa se cumuleze in contul meu aparte si de-o necesitate sa pot beneficia de ei, dar nu iarasi sa achit( cum ar fi o interventie chirurgicala si multe altele care sint platite). Este si raspuns la parerea mea, ca aceasta modalitate este comoda ( In URSS i se spunea KOLHOZ) cind tot este a nimanui si totodata a tuturor. Toti i-au cit pot, iar in pierdere ramin doar aecei ce muncesc si indeplinesc legile care ne sint impuse.

  2. Pentru Natalia tot de la Natalia spune:

    Din pacate Statul nostru se gindeste nu la pensionari, studenti si elevi, ei se gindesc la buzunarul lor. Banii pe care ii platim noi pentru asigurarea medicala niciodata nu o sa fie destula pentru caznaua statului (pentru ca acolo cred ca ajung doar 5% din ceea ce platesc oamenii, parerea mea) si din cauza asta o sa suferim noi. Pentru ca chiar daca ai polita de asigurare parca nici nu o ai, oricum banii din buzunar le scoti. De fiecare data cind te adresezi la medicul de familie pentru o indreptare la spital sau in alta parte te trezesti cu raspunsul: – Din pacate la moment nu sunt locuri pentru spitalizare va rugam sa asteptati, sau ca s-a terminat blanchetele pentru recetele compensate. Si se intreaba unde sunt banii pe care noi ii platim la CNAM ?!!!!!

  3. Cires Elena spune:

    Daca am inteles corect, ideea consta in refuzul Guvernului de a-si asigura o parte din studenti si elevi? Nu vad nimic bun in acest proiect.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...