37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CMC a votat: Administratorii de piețe vor plăti o taxă locală fixă

CMC a votat: Administratorii de piețe vor plăti o taxă locală fixă

29.03.2013857 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

CMC a votat: Administratorii de piețe vor plăti o taxă locală fixă

După mai multe încercări, astăzi (28.03.2013), consilierii municipali au reușit votarea noilor taxe locale pentru administratorii de piețe. Proiectul de decizie a fost votat de 26 de consilieri din totalul de 50 prezenți în sala de ședințe. Comuniștii și grupul socialiștilor s-au abținut.

 Astfel, conform noilor taxe votate, toți administratorii de piețe, cu excepția piețelor auto, de flori și mărfuri second hand, vor achita 60 de lei pentru un metru pătrat. Taxele pentru celelalte trei tipuri de piețe vor fi votate în ședințe aparte, deoarece astăzi consilierii nu au ajuns la un numitor comun în privința acestora.

 Potrivit primarului general Dorin Chirtoacă, noile taxe vin în întîmpinarea agenților economici care „au fost loiali” și îi taxează pe cei care „au fugit” de plăți.

 „Cei care au plătit 60 de lei și mai mult pentru un metru pătrat ar fi recompensați pentru loialitate. Pentru anumiți comercianți – reducere, pentru alții – creștere”, a menționat Chirtoacă. Totodată, el susține că acesta a fost compromisul la care a ajuns cu consilierii care au votat pentru majorarea taxelor.

 Anterior, administratorii de piețe plăteau o taxă de 20% din veniturile anuale ale pieţelor. Municipalitatea prognozează să încaseze din taxele tuturor piețelor, inclusiv auto, de flori și second hand, după ce vor fi votate, circa 24 de milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...