37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Circa 70% din moldoveni consideră că poliţa medicală obligatorie de la CNAM nu-şi merită preţul

Circa 70% din moldoveni consideră că poliţa medicală obligatorie de la CNAM nu-şi merită preţul

25.04.2014823 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Circa 70% din moldoveni consideră că poliţa medicală obligatorie de la CNAM nu-şi merită preţul

Numărul moldovenilor nemulţumiţi de serviciile incluse în poliţa de asigurare medicală este în creştere. Potrivit datelor Barometrului de Opinie Publică aproape 70 la sută dintre moldoveni sunt de părere că poliţa medicală nu îşi justifică costul.

Anul trecut însă, numărul moldovenilor nemulţumiţi de poliţa medicală era cu 10% mai mic, ajungând la 60%, relevă E-Sanatate.md. În mare parte, nemulţumirile sunt generate de faptul că asigurarea medicală care, din acest an, costă peste 4.000 de lei nu include servicii gratuite.

Astfel, aproape jumătate dintre moldovenii chestionaţi, mai exact 43%, au confirmat că nu beneficiază de servicii gratuite în baza asigurării medicale. Potrivit studiului, persoanele cu vârsta între 45 şi 59 de ani s-au arătat cele mai nemulţumite faţă de acest aspect. Astfel, 47% din această categorie de respondenţi au afirmat că, deşi au poliţă medicală, nu au avut parte de reduceri sau servicii gratuite atunci când au mers la medic.  În acelaşi timp, alţi 27% au spus că foarte rar beneficiază de reduceri sau servicii gratuite atunci când prezintă poliţa medicală.

Datele publicate în Barometrul de Opinie mai arată că numărul celor care au confirmat că într-adevăr au beneficiat de reduceri sau servicii gratuite atunci când au mers la spital sau altă instituţie medico-sanitară constituie 5 procente.  Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.115 persoane, cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 28 martie-13 aprilie 2014.

false false false RU X-NONE X-NONE

Comentarii

  1. Tatiana spune:

    Foarte corect articol,dar cred ca e si mai rea situatia de fapt.Daca si acel medic de familie ,obraznic iti spune ca „La magazin doar te duci cu portmoneul plin asa?nu te duci cu el gol,da la medic cum veniti?”Ap la ce naiba trebuie polita de asigurare medicala,eu nu stiu.Personal asa mi s-a spus ,nu din auzite,iar analizele daca le dai cele mai simple gratuit,ap degeaba le dai,ca ei nici nu mai cheltuie reactive sa le fac,ca -s degeaba,daca achitam,da.Asa ca mergem cu plata ca sa stim ca vom sti real ce e cu sanatatea noastra.Bani aruncati in vint pe polite si asigurari medicale la noi in md.

  2. Victoria spune:

    Apare o singura intrebare:”Unde se duc banii acumulati???!!!!! In ce buzunare???”…Peste tot trebue sa platim..Kear nu demult am externat mama din spital,unde,pe linga multe medicamente,ce am fost nevoiti sa procuram(lipseau kear si cele mai simple),am procurat si APA oxijenata!!!!-in spital nu era!!!!!!…Da ei mai inventeaza inca si amenda de 1000 de lei pentru lipsa Politei!!!!!….Rusine sa le fie la toti guvernantii nostri-niste HOTI-altfel nu-i poti numi!!!!…La anul o sa „inventeze” costul politei in marime de 10000 lei???!!!!-Pofta vine minkind……

  3. miheil spune:

    Stiu cine-s acele 30% multumiti de servicii…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...